Gå direkt till Nyheten (Satsning på infrastruktur i hela landet)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Satsning på infrastruktur i hela landet

Publicerad tisdag, 19 maj 2020, 12:09 av Redaktionen

I dag presenterar regeringen, Centerpartiet och Liberalerna nya åtgärder för att stärka svensk infrastruktur. Förslaget innebär att över 1 miljard kronor satsas på underhåll av järnväg och väg. Förslaget ger, förutom förbättringar på järnvägs- och vägnät, ökad sysselsättning. Satsningen görs i en extra ändringsbudget för 2020.

På grund av coronapandemin och den kraftiga minskning av resande som den medfört, kan utökade underhållsarbeten på järnvägen göras utan att störa trafiken i så stor omfattning. Regeringen avsätter nu totalt 720 miljoner kronor till järnvägsunderhåll.

Regeringen ökar även vägunderhållet med 300 miljoner kronor, riktat till vägunderhåll i landsbygd. En väl fungerande väginfrastruktur ökar landsbygdens tillgänglighet och konkurrenskraft, men säkrar också väl fungerande vägtransporter i hela landet vilket är viktigt för den regionala tillväxten.

Utöver förbättringar i järnvägs- och vägnät bidrar satsningen även positivt till sysselsättningen.

Förslaget bygger på en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

___________________________
Pressmeddelande från regeringen

2 kommentarer på “Satsning på infrastruktur i hela landet”

  1. Ove Nordström skriver:

    Det hade aldrig hänt med M, SD och KD vid rodret!

  2. HGW skriver:

    En miljard..känns som en fis i rymden med tänke på alla infrastruktur som är eftersatt i hela Sverige…

Kommentarerna är stängda