Gå direkt till Nyheten (Vänern – en sjö även på nätet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 december 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vänern – en sjö även på nätet

Publicerad torsdag, 07 maj 2020, 12:49 av Redaktionen

Restips och kunskaps-quiz ska marknadsföra Vänern på webben

Den nya Väner-webben lanserades i ett första steg i samband med Båtmässan i februari. Nu tar Vänersamarbetets 13 kommuner ytterligare ett gemensamt krafttag för att marknadsföra Sveriges största sjö digitalt.

Webben som besökare hittar på adressen lakevanern.se samlar innehåll för både besöksnäring och utvecklingsfrågor som sjöfart, fiske, vattenreglering och vattenvård.

Den delen som vänder sig till besökare produceras i samarbete mellan de 13 kommunerna kring Vänern, Vänermuseet, Gästhamnar i Vänern, Visit Värmland och Turistrådet Västsverige.

Inför det som vanligtvis brukar vara turismens högsäsong i Sverige, väljer nu Vänersamarbetet att satsa på korta resguider och ett kunskaps-quiz för att få fler besökare att hitta till såväl webbplatsen som destinationen Vänern.

– I rådande Corona-tider uppmanar vi självklart ingen att resa. Men vi vet att fler spenderar mer tid utomhus, i naturen och inom kortare avstånd från där man bor. Vi vill gärna inspirera till kortare utflykter i sitt närområde, men också till planering för de längre resorna som kan ske när vi kan röra oss utan restriktioner, säger Laila Gibson, verksamhetssamordnare för Vänersamarbetet.

Restipsen man delar på hemsidan innehåller bland annat enklare guider till vandringsleder, utflyktsmål och sevärdheter runt hela Vänern. Alla kommuner som är med i Vänersamarbetet har bidragit med sina guldkorn till samlingen. Även i Väner-quizet där man kan tävla om fina priser blandas inspirerande besöksmål med kuriosa och fakta. Med tipsen kopplar vi ihop vår lokala expertis med besökarens önskemål för semesterplanerandet och hälsar ”välkommen till Vänern”. Med skräddarsytt innehåll hoppas vi på att locka ännu fler besökare till Vänern.

En kommentar på “Vänern – en sjö även på nätet”

  1. Alexander Forselius skriver:

    Bad i Vänern på sommaren och e-bad resten av året

Kommentarerna är stängda