Gå direkt till Nyheten (Lugna dagar i Lidköpings hamn)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 06 december 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lugna dagar i Lidköpings hamn

Publicerad fredag, 01 maj 2020, 11:48 av Björn Smitterberg

Från toppnoteringarna 30 mars har Vänerns yta nu sjunkit cirka 25 centimeter. På fredagens morgon var nivån 75 centimeter över sjökortets referensyta, och 44,86 meter över havets normala vattenstånd. Normalt vattenstånd i Vänern i maj är 43,73 meter.

Lidköpings hamn gästas av ”Tidan” som kommit med last från Norge. Sedan väntar en lugn vecka – i dag är inget fartyg aviserat förrän den 9 maj.

En observation som kan vara intressant; Medan Lidköping valt att riva upp järnvägsspår till hamnen har hamnar på andra håll – exempelvis i Karlstad och Kristinehamn – blivit plats där även gods för tåg staplas och lastas. Hamnar har ju alltid varit avsedda för logistik och koppling mellan olika transportsätt. Spåren kanske kommer att saknas?