Gå direkt till Nyheten (Många väntar med semesterplanering – många stannar hemma)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 december 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Många väntar med semesterplanering – många stannar hemma

Publicerad torsdag, 30 april 2020, 15:20 av Björn Smitterberg

Fyra av tio svenskar tillbringar normalt en del av sin sommarsemester utomlands, men i år ser svenskarnas planer inför sommarsemestern annorlunda ut.

YouGov har undersökt hur coronapandemin har påverkat svenskarnas semesterplaner inför sommaren och resultatet indikerar ett annorlunda resmönster detta år.

Vanligtvis är det fyra av tio (37 %) svenskar som brukar tillbringa en del av sin sommarsemester utomlands. I år ser dock svenskarnas semesterplaner annorlunda ut. Endast 8 % planerar att resa utomlands under sommarsemester. Det visar YouGovs undersökning. 

37 % har avbokat eller avbrutit sina planer på att resa i sommar. Bland dem har de flesta (26 %) avbrutit planer på att resa utomlands, medan 11 % har avbokat sin resa i Sverige. Var tionde svensk (9 %) överväger att ställa in sina planer för sommarsemestern.

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 21–26 april 2020 har sammanlagt 1014 intervjuer genomförts med män och kvinnor i åldern 18+ via YouGov Sveriges internetpanel. Urvalet är representativt för kön, ålder och geografi