Gå direkt till Nyheten (Insändare: Ett annorlunda 1 maj)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Insändare: Ett annorlunda 1 maj

Publicerad tisdag, 28 april 2020, 15:21 av Insändare

Ledande socialdemokratiska kommunpolitiker har gemensamt skrivit under en insändare om årets 1 maj-firande som blir annorlunda.

Ett annorlunda första maj

Skaraborg och Sverige är sig inte likt. Coronaviruset har försatt vårt land och övriga världen i en svår situation som är unik.

Vi vill börja med att rikta en stor tacksamhet till alla de människor som arbetar inom vård och omsorg i våra kommuner och i vår region. De utför ett livsavgörande arbete för de som drabbas liksom de som ska skyddas från viruset. Ett stort tack också till de frivilligkrafter som på olika sätt hjälper och stöttar de som av olika anledningar sitter i karantän i sina bostäder. Det är i dessa tider som solidariteten prövas.

Inom arbetarrörelsen har vi fått tänka om inför vårt traditionella 1 maj-firande. Istället för sedvanliga demonstrationer och möten kommer årets manifesterande att ske digitalt. Vi ställer således inte in – vi ställer om. Genom sociala medier kommer du att kunna följa såväl riks-, region- som lokala inslag.

Att 1 maj ställs om är ett exempel på att det är viktigt att vi efterlever de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och andra ger. Vi är mitt uppe i pandemin och det är viktigt att vi håller ut och håller samman. Det är viktigt att vi undviker folksamlingar och att vi med respekt för varandra håller avstånd och förebygger smittspridning så långt vi bara kan.

Att Sverige valt en annan väg än många andra länder under pandemin är ett förtroende baserat på att vi som invånare förstår att det är allvar och att vi ska följa de rekommendationer myndigheter ger. Det är bara tillsammans vi kan förhindra att Coronasituationen blir oss övermäktig.

Med dessa rader vill vi än en gång lyfta fram ett tack till alla anställda som gör ett jättejobb inom den offentliga verksamheten i Skaraborg och uppmana alla invånare att fortsätta följa rekommendationer kring hur vi ska agera.

Årets 1 maj-paroll är – Ett starkare samhälle. Det är tillsammans vi skapar detta. På samma sätt är det bara tillsammans vi kan hantera den pågående pandemin på ett sätt som gör att vi hindrar dess spridning så mycket som möjligt.

Socialdemokratiska kommunal- och oppositionsråd i Skaraborgs kommuner
Niclas Eringsfors, Essunga
Ingvor Bergman, Falköping
Petter Johansson, Grästorp
Carina Gullberg, Gullspång
Åsa Karlsson, Götene
Pierre Rydén, Hjo
Jonas Davidsson, Karlsborg
Jonas Sundström, Lidköping
Ida Ekeroth, Mariestad
Fredrik Nordström, Skara
Johan Ask, Skövde
Rolf Eriksson, Tibro
Anna-Karin Skatt, Tidaholm
Karin Arvidsson, Töreboda
Fredrik Nelander, Vara