Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Lästipset)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Lästipset

Publicerad fredag, 24 april 2020, 14:00 av Björn Smitterberg

Det är lite intressant att följa antalet läsare. Redaktören kan följa förändringar var tionde sekund. När han jämför olika dagar det är tydligt hur vädret inverkar.
Lidköpingsnytts läsare har ökat rejält i antal – inte bara under coronakrisen utan under hela vintern. Men inget kan konkurrera med solskenet.

Februari var ett undantag – men det var en svår månad, med två lördagar och några dagar kortare än andra månader. Annars har det månad efter månad kommit toppnoteringar. Inte säkert att april med sina värmeböljor kan slå mars. Vi får se.

I onsdags var det en fantastisk dag. Solen sken, alla ville vara ute.
Då sjönk antalet läsare drastiskt under eftermiddagen. Men det dröjde bara till 18-tiden så kom läsarna tillbaka och det med råge.

Coronatider kräver lite mer. På Lidköpingsnytt förstår vi oss på försiktiga företagare. Ett särskilt förmånligt erbjudande om annonsering har skapats och det har medfört att telefonen börjat ringa lite igen med frågor om annonsering. Trevligt.

Med annons i Lidköpingsnytt håller företagare kontakt med kunderna på distans – men ändå nära. Inget lokalt företag på socialt media har samma spridning.

På tisdagen och onsdagen hade Lidköpingsnytt artiklar om nedskräpningen av Vänern. Båda väckte stor uppmärksamhet – och reportaget om Anders Jonsson kan bli månadens mest lästa. Det är en viktig fråga, plasten förstör för friluftsliv och vattenanvändning. En stor del av mikroplasten kommer från bildäck – därför bör, enligt redaktören, inte drifting och liknande verksamheter tillåtas i närheten av Lidan.

Snart är det Hjulafton – det är trevligt. Vissa inslag borde hålla till på Motorarenan i stället. Där är det märkligt nog inga evenemang under Hjulafton.

I dag är det förresten bara åtta månader till jul! Och om en vecka är det 1 maj – då ska, hoppas socialdemokratiska partistyrelsen, alla dess sympatisörer hänga ut något rött från balkonger, i fönster eller trädgårdar.

Eftersom det är brist på fotbollssnack i coronatider (allt prat är ju bara repris):
Tränare till målvakten:
-Hallå varför tar du inte bollen??
Målvakten:
– Vad tror du att nätet är till för!

God Helg