Gå direkt till Nyheten (Söker tillstånd för Hjulafton)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 06 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Söker tillstånd för Hjulafton

Publicerad tisdag, 21 april 2020, 13:19 av Björn Smitterberg

Årets Hjulafton planeras till torsdagen den 6 augusti. Upplägget uppges i ansökan om länsstyrelsens tillstånd bli ungefär som tidigare.

Bakom verksamheten står eldsjälen Thomas Kjellström och föreningen Motorentusiatserna. Dessa vill ha en del gatuavstängningar och att länsstyrelsen för några timmar upphäver fartbegränsningen på Lidan.

Lidköpings kommun har för sin del meddelat länsstyrelsen att den inte har något emot att Hjulafton genomförs.

12 kommentarer på “Söker tillstånd för Hjulafton”

 1. Lillan skriver:

  Gäller inte förbudet med sammankomster över 50personer i Lidköping??
  Är hjulafton viktigare än att försöka stoppa smittspridning av Corona?

 2. Göran skriver:

  Äntligen något bra i dessa tider. Hoppas bara Covid 19 är över..:)

 3. Stellan F skriver:

  Behöver ju inte råhångla med alla man träffar, min bild av de senaste årens hjulafton är att det finns gott om plats på den ytan för att hålla social distans…

 4. Lyktstolpe skriver:

  @Lillan, mig veterligen gäller denna förordning fortfarande men någon annan kke kan upplysa om detta ändrats? Det jag ser som det största problemet är väl alla som ev skulle samlas på stan för att beskåda det hela. Det samma gäller även PBM som enligt deras hemsida, lämnar besked i mitten på juni.

 5. Hmmm. skriver:

  Lidköping tänker bara på miljön vissa gånger, när det gäller hjulafton eller power meet så är det inte tal om miljön, en massa bilar som kör runt i onödan…kan väl knappast vara bra för miljön.

 6. RGR skriver:

  Oansvarigt.

 7. T Pettersson skriver:

  Om man är rädd för corona är det väl bara att strunta i att gå gå dit men är det inte ett helt kasst och ett uttjatat evenemang och en samlingsplats för kriminella MC-gäng, -Kolla västarna i MC kortegen!

 8. Ove Nordström skriver:

  Bra initiativ. :-)

 9. Lillan skriver:

  @T Pettersson spelar väl ingen roll om man är hemma när hundratals människor vimlar på stan och sprider smitta i affärer och dylikt veckor efter tillställningen. Just därför så rekommenderas social distans och undvika resor i landet för att riskera sprida runt från stad till stad men det går tydligen inte in i huvudet på folk. Folk kämpar för sina liv och vårdpersonal med dem men Lidköping värdesätts hjulafton mer och tillstånd söks, finns bara ett ord, bedrövligt!

 10. Malin skriver:

  Det ställs in flera stora evenemang i landet och även i Lidköping pga pandemin, men hjulafton och cruising planeras och beviljas.
  Behöver någon tvivla på att allt som drivs av motorer som låter, ju högre desto bättre, ska genomföras i alla lägen.
  Jag blir aldrig klok på denna kommun.

 11. T Pettersson skriver:

  @Lillan Du har helt rätt men det personliga ansvaret måste också finnas, jag tror att om inte situationen ändras kommer kommunen bli tvingad till att ställa in det med kort varsel. Jag tycker fortfarande att det är ett uselt evenemang och att kommunen borde tänka om och inte tillåta skiten över huvudet taget. Däremot tycker jag PB är fantastik trevligt, den kommer nog också ställas in med kort varsel om inte pandemin försvinner!

 12. Ove Nordström skriver:

  Det är väl inget som säger att dessa evanemang kommer att kunna genomföras, just pga coronan. Men om man inte söker är det ju definitivt inte genomförbart även om alla restriktioner då hävts. Är väl ingen som idag kan säga hur pandemin ser ut om flera månader.

Kommentarerna är stängda