Gå direkt till Nyheten (Trafiksäkerhet – höna eller ägg?)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 11 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Trafiksäkerhet – höna eller ägg?

Publicerad onsdag, 15 april 2020, 18:38 av Björn Smitterberg

Vad ska antas först – trafiksäkerhetsplan för cyklister och fotgängare – eller en plan för hela trafiksituationen som därefter utmynnar i en säkerhetsplanering?

I fortsättningen ska cykel vara det främsta verktyget vid transporter i Lidköping och det gäller upp till 7 kilometer. Med den utgångspunkten antog kommunstyrelsen i dag ett förslag till plan för gång- och cykelvägar och dess säkerhetsaspekter.

Det väckte motstånd hos oppositionen där den oheliga alliansen mellan Vänsterpartiet, Liberalerna och Moderaterna får allt större utrymme i debatten. Dessa anser nämligen att en övergripande utredning om trafiken i Lidköping och dess svaga punkter när det gäller säkerhet ska göras först, och därefter ska säkerheten för fotgängare och cyklister utformas.

Majoriteten med socialdemokrater, centerpartister, kristdemokrater och miljöpartister vann omröstningen. Förslaget om gång- och cykelvägars trafiksäkerhetsprogram går till kommunfullmäktige.

 

2 kommentarer på “Trafiksäkerhet – höna eller ägg?”

 1. Watchingeye skriver:

  Var tog kollektivtrafikens roll i detta sammanhang vägen?
  Enligt kommunen är det ju fullt med folk på våra lokala bussar.
  Å andra sidan kanske inte det stämmer överens med verkligheten.
  Näää, cykel och bil får vara det som satsas på här i miljökommunen.
  Inte ens Miljöööpartiet tycker annorlunda….

 2. Bruno skriver:

  Cyklar – ja men hur är det med dessa märkliga nya fordon som kör omkring. El-scootrar som inte är inregistrerade och både kör på gator och gångvägar, Har frågat kommunen som inte vet utan hänvisar till oplisen som inte heller vet…Tala om säkerhet!

Kommentarerna är stängda