Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Förändringarnas veckor)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Förändringarnas veckor

Publicerad fredag, 10 april 2020, 08:15 av Björn Smitterberg

Nu är det påsk. Julen är äntligen slut. Granen kan kastas ut. Med den följer äggskalen.

För många äldre kan det vara så att långfredagen i år blir synnerligen lång. Glöm dem inte. Ring, om det går kan du kanske hjälpa till med en promenad.

Man kan fråga sig vad folk gör som känner sig friska men är hemma. Ett tips är att man städar. Lidköpingsnytt har som bekant en sida där man får sälja saker alldeles gratis. Det är ovanligt populärt att annonsera här just nu. Andra använder sidan för att göra fynd.

Andra sitter hemma och ser på TV. Repriser, repriser, repriser. Tage Danielsson sade en gång när TV fyllde år: Grattis på 25-årsdagen, men egentligen blir TV bara tolv för resten är repriser.

Spännande är att man via sin dator kan kolla på gudstjänster som sänds från olika håll och församlingar i landet. Annars ska man denna påsk vara ovanligt försiktig vid kyrkobesök. Det är synd för att många, många människor har stor social samvaro genom kyrkorna.

Förresten läste redaktören en notis från sin hemö att där har man börjat ha hela begravningsgudstjänster utom hus på kyrkogården eller annan lämplig plats dör man kan vara utspridd i det fria. Det är ju så att om man vill stoppa käppar i hjulet för den dumma coronabacillen ska man vara utomhus och hålla socialt avstånd. Irriterad blev redaktören tidigt på torsdagsmorgonen när han var i butiken och på behörigt avstånd våntade på sin tur att plocka till sig tomater: Där stod nämligen en dam och plockade och klämde på tomaterna medan hon valde. Otroligt korkad dam, fullständigt outbildad i folkvett. Man klämmer klämmer aldrig på grönsaker i butiker. Hemma klan man göra det – men är man i butik så köper man den grönsak man tar i. Någon däremot? Nej!, för att citera fullmäktigeordföranden Carina Olsson.

Att klämma på frukt och grönt – oavsett coronatider – det renderar en stor sur citron.

 

Däremot kan andra initiativ få var sin söt apelsin.
Folkets Hus gör det.
Lidköpings Vintersportklubb gör det. Råda BK gör det. Lundsbrunns Vandringsklubb gör det. Många fler gör det.
Vaddå? ja, ordnar utomhusaktiviteter.

Så Lidköpingsnytt hänger på. Ta med kameran på din promenad, fotografera något och skicka det till Lidköpingsnytt. Skicka på e.post till redaktion@lidkopingsnytt.nu och skriv några rader var du tagit bilden, vem du är och kanske om det är någon på bilden som har namn. (OBS fotografera aldrig personer utan deras vetskap och godkännande). Bilden ska förstås vara färsk.

Redaktören hör till kategorin ”Jobbar hemma” eller i bilen mer än på redaktionen. Ett resultat av coronaviruset är att redaktören börjat ifrågasätta behovet av att ha redaktionen kvar. Kanske är det så även för andra. Inte blir det någon utlandsresa i år. Idiotresor till konferenser har redaktören inte gjort sedan telefonen uppfanns. Bilen, den har inte stått så här mycket still på länge – ödets ironi är att vi nu har bensinpris som för tio år sedan. Kanske kan alla som gillar lågt bensinpris och ändå inte konsumerar mer tacka Putin i Ryssland. Han har ju sett till att oljemarknaden är full av olja, bara för att reta Trump.

Retas inte, var vänner i Påsk. Redaktören önskar Goda Helgdagar till alla vänner och ovänner, samt alla som helt struntar i vad redaktören påstår. 

En kommentar på “Hört på stan: Förändringarnas veckor”

  1. Lasse Silow skriver:

    Jag har också märkt att folk anstränger sig för att få tiden att gå. Jag har upptäckt att den kan gå alldeles själv medan jag kan syssla med annat.

Kommentarerna är stängda