Gå direkt till Nyheten (Valde partiledare i Skaraborg per telefon)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 mars 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Valde partiledare i Skaraborg per telefon

Publicerad fredag, 03 april 2020, 16:21 av - Inskickat material

Dan Hovskär – ny ordförande för Kristdemokraterna Skaraborg

Kristdemokraterna Skaraborg har hållit ett annorlunda årsmöte via telefon, då mötesrestriktioner med anledning av coronapandemin gjort det omöjligt att träffas i verkligheten.

Vid mötet avtackades förste och andre vice ordförande Maria Bruckshaw, Falköping, och Maj Ader, Lidköping, medan ordförande Morgan Forsberg, Mariestad, med varm hand lämnade över ordförandeskapet till Dan Hovskär och själv tog positionen som förste vice ordförande.

Dan Hovskär, Falköping, valdes 2019 till årets kristdemokrat utav partiets riksorganisation och har tidigare varit vice ordförande för KD-distriktet Skaraborg, men har under en tid varit borta från presidiet.

Andre viceordförande blev Zimon Brohede, Skara.

DanHovskär tackade för förtroendet och sa:

-Sverige ska fungera och vi behöver bygga ett starkare samhälle. Men just nu måste vi göra det viktigaste först, lägg annat åt sidan, i den turbulenta tid vi befinner oss i.

– Vi kristdemokrater vill vara med och visa ledarskap men också sprida värme. När andra stirrar blint på individ och kollektiv fokuserar vi Kristdemokrater mer på de gemenskaper som finns däremellan; en livskamrat, familj, arbetskamrater, vänner, grannar, kyrkor, företag, föreningar och välgörenhetsorganisationer. Vi Kristdemokrater är samhällsbyggare.