Gå direkt till Nyheten (Villamålvakt årets junior i bandy)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Villamålvakt årets junior i bandy

Publicerad torsdag, 26 mars 2020, 12:09 av Redaktionen

Årets Junior på flicksidan återfinns mellan stolparna i ett av landets bästa lag. Ett lag där hon fått ta över kostymen efter en världsmålvakt, men där hon också imponerat stort. Årets Junior heter Sofie Millqvist, Villa Lidköping BK.

Juryns motivering:

”Sofie Millqvist är en spelare som tagit stora framsteg de gångna säsongerna. Denna säsong har hon axlat rollen som Villa Lidköpings trygga punkt i målet. Att åta sig rollen efter en värdsmålvakt har Sofie klarat med bravur. Hon är en stabil, trygg och otrolig följsam målvakt som skapar stort lugn runt omkring sig. Tittar vi tillbaka en säsong var hon en stor bidragande faktor till F17-landslagets VM-guld i Finland. Den utveckling Sofie gjort är inspirerande att följa. Här har vi en framtida världsmålvakt. En målvakt innehar en utsatt position, vilket gör det extra imponerande att se det lugn och mogna spel som Sofie inbringar, trots sin unga ålder”.