Gå direkt till Nyheten (Specialtjänster i coronatider)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Specialtjänster i coronatider

Publicerad onsdag, 25 mars 2020, 22:08 av Björn Smitterberg

Kulturverksamheten i Lidköping ha utvecklat särskilda tjänster för att det ska vara smidigt att långa böcker och gå på Vänermuseet även i smittorisk-tider.

– För att så många som möjligt ska ha fortsatt tillgång till litteratur erbjuder biblioteket den kostnadsfria servicen Boken kommer till invånare som är 70 år och äldre. Boken kommer innebär att biblioteket levererar bokade böcker, ljudböcker eller musik-CD direkt till dörren.

– Vänermuseet erbjuder besökare över 70 år och andra som tillhör en riskgrupp möjlighet att boka sitt besök i museet före ordinarie öppettider. Satsningen görs nu för att möjliggöra för besökare att få ta del av utställningarna mellan klockan 09:00 och 10:00 på tisdagar, onsdagar, torsdagar och fredagar. Under dessa tider tar Vänermuseet emot högst fem förbokade personer i taget.