Gå direkt till Nyheten (Fotbollen försenas – enkelserier används)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 11 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fotbollen försenas – enkelserier används

Publicerad onsdag, 25 mars 2020, 21:47 av Redaktionen

Division 1-fotbollen i Sverige kommer att försenas åtminstone till maj månad på grund av coronaviruset. I dag kom beskedet att även de lägre förbundsserierna försenas och flera kommer att avgöras som enkelserie.

– Seriestart för division 2 herrar, division 3 herrar och division 1 damer senareläggs till sommaren (start mitten av juni) och dessa serier spelas som enkelserier med synkronisering mot distriktsserierna. Detaljfrågor kring exakt seriestart och spelordning återkommer till föreningarna i inledningen av april, skriver Fotbollsförbundet i dag.

När det gäller serier på distriktsnivå har distrikten själva att fatta beslut, men förbundets styrelse skriver mycket tydligt att den önskar att hela fotbollsverige har en gemensam inställning.