Gå direkt till Nyheten (Debatt: Nu kan diabetes (typ 2) förebyggas)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Nu kan diabetes (typ 2) förebyggas

Publicerad onsdag, 25 mars 2020, 11:42 av Insändare

Torwald Åberg, näringsfysiolog, skriver i en insänd artikel om ny märkning som kan hjälpa till att förebygga en typ av diabetes.

Nu kan livsmedelsindustrin och handeln ta över den stora grupp överviktiga och de som har de metabola sjukdomarna från läkemedelsindustrin som inte har lyckats med sina satsningar i miljardklassen.

Det handlar om en ny märkning av maten som är utvecklad på Stockholms Universitet och Karolinska Institutet. Med rätt mat kan man bota en tidig typ2diabetiker, man kan förebygga övervikt och fetma på ett naturligt sätt eftersom det är maten som är orsaken och genom att kunna välja rätt mat i butiken går man inte upp i vikt.

Varför är man inte intresserad? Det handlar om stora pengar och den butik som börjar får ett tillflöde av de 40 % som letar efter rätt mat och den kan nu butiken visa på och som redan finns på deras hyllor. Detta har ICA visat i sin konsumentstudie som de tydligen inte tror på själva.

Svensk massmedia som jag informerat lyssnar ju bara på kändisar som gör sig pengar på dåliga idéer utan någon hjälp till den allmänhet som själva inte är skuld till sin övervikt. Har man avskedat alla sina vetenskapliga journalister? Ring mig kan jag berätta vad det handlar om, första kontakten är gratis.

Torwald Åberg,  Näringsfysiolog

2 kommentarer på “Debatt: Nu kan diabetes (typ 2) förebyggas”

  1. Lasse Silow skriver:

    Gäller detta alla olika typer av diabetes typ2?

  2. Youssef skriver:

    Jag har diabetiker 2 jag skulle vilja ha lite råd Tack

Kommentarerna är stängda