Gå direkt till Nyheten (Elever får gå i skolan – i små grupper
Gymnasiet ändrar praktisk undervisning)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 11 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Elever får gå i skolan – i små grupper
Gymnasiet ändrar praktisk undervisning

Publicerad tisdag, 24 mars 2020, 10:08 av Björn Smitterberg

I små grupper kommer vissa friska elever att få genomföra sin gymnasieutbildning. Det har beslutats i dag. Det gäller praktisk undervisning i vissa yrkesprogram.

Det handlar om tredje årskursen i något av yrkesprogrammen el & energi, fordon & transport, hantverk, VVS & fastighet samt industritekniska programmen.

Eleverna ska släppas in i små grupper för att utföra moment som krävs för slutbetyg.

Berörda elever kallas personligen och får endast närvara vid undervisningen om de är symptomfria. Eleverna har också ett eget ansvar att hålla en god handhygien och inte närvara vid undervisningen ens med milda förkylningssymptom.

– Rekommendationen att ställa om till distansundervisning innebär stora konsekvenser för eleverna på yrkesprogrammen. Därför måste vi från utbildningsnämnden och jag i egenskap av ordförande agera. Som läget ser ut nu och på de indikationer vi får från myndigheterna kommer rekommendationerna att försöka begränsa stora folksamlingar pågå ett tag. Då vill vi göra allt vi kan för att våra elever på yrkesprogrammen ska kunna få sina slutbetyg och ta examen säger Andreas Bill, ordförande i utbildningsnämnden.