Gå direkt till Nyheten (Bankstiftelse bidrar till företagsstöd)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bankstiftelse bidrar till företagsstöd

Publicerad tisdag, 24 mars 2020, 16:28 av Björn Smitterberg

I går beslutade Sparbanksstiftelsen Lidköping att stötta det av coronaviruset drabbade näringslivet i Lidköping, detta för att både på kort sikt kunna stötta med nödvändig hjälp men även på lång sikt bygga upp ekonomin igen när krisen är över.
Bl a diskuteras att skapa en arbetspool där permitterade kan hjälpa till i bransch som behöver folk. 

Tillväxt Lidköping är tilldelade stödet och kommer tillsammans med Destination Läckö-Kinnekulle, det berörda näringslivet och Lidköpings kommun att planera för åtgärder som ska genomföras. Det framgår av ett pressmeddelande i dag som bl a säger detta:

– Det här ger oss möjlighet att snabbt kunna sätta in den typ av stöd som våra företag bäst behöver just nu, säger Anna Sundbom, Vd för Tillväxt Lidköping

Exempel på sådana insatser är:
* Anlitande av rådgivningsexperter inom ekonomi, juridik, psykologi med mera.
* Juridisk rådgivning ges via frågor och svar som visas öppet. Ekonomi, psykologi, ledarskap och övrigt stöd kan ges enskilt.
* Föredrag via digitala medier i aktuella ämnen kring den situation vi befinner oss i
* Anlitande av konsulthjälp för att stötta hur man får del av de olika stödpengar som beslutas om av regeringen.
* Marknadsföring för att lyfta det lokala näringslivet i Lidköping.
* Olika typer av aktiviteter som stimulerar tillväxten

Tillväxt Lidköping och Destination Läckö-Kinnekulle har arbetat gemensamt de senaste veckorna för att omvärldsorientera och stötta näringen på bästa sätt. Bland annat initierades ett möte med representanter från den hårt drabbade besöksnäringen förra veckan där hotell, camping, restaurang, café, handel träffade kommunledningen. Mötets syfte var att få en samlad bild av besöksnäringens behov med utgångspunkt i rekommendationer från både Visita och Svenskt näringsliv och dialog kring prioritering av möjliga stödinsatser från kommunen.

Efter mötet tillmötesgick bland annat önskemålet om att snabbt få öppna uteserveringarna för att kunna erbjuda kunder att hämta mat utan att behöva gå in, alternativt äta utomhus. Kommunstyrelsen i Lidköping ska under veckan behandla övriga möjliga stödinsatser för den utsatta besöksnäringen.

– Vi har under de senaste veckorna haft två prioriteringar, Stötta näringen och kommunikation både på kort och lång sikt. Nu jobbar vi vidare tillsammans med näringslivet och kommunen för att ta fram en långsiktig plan för aktiviteter och platsmarknadsföring som kan rullas ut efter att Coronaepidemin klingat av, säger Anna Ohlin Ek Vd för Destination Läckö-Kinnekulle.

–  Vi anpassar budskapet inför framtiden efter viruset. Tillsammans med hotellen tas ett anpassat budskap fram med uppmaning till potentiella besökare att planera och boka in semestrar och konferenser längre fram. Erbjuder fri om- och avbokning, detta för att både privatpersoner och besöksnäringen ska känna att det finns något att se fram emot i dessa tuffa tider. Vi lyfter de insatser som anläggningarna gjort såsom frukost på rummet samt utkörning av mat och fika.