Gå direkt till Nyheten (Väg genom Källby stängs permanent)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Väg genom Källby stängs permanent

Publicerad måndag, 23 mars 2020, 16:12 av Redaktionen

Den västra delen av Järnviksvägen i Källby, delen som går genom Dafgårds industriområde, kommer inte att öppnas igen.
Det skriver Götene kommun i ett pressmeddelande.

Den del av Järnviksvägen i Källby som går genom Gunnar Dafgård AB industriområde har varit tillfälligt avstängt under en längre tid. Denna del av vägen kommer nu att stängas permanent.

Orsaken är att företaget behöver ytan för att kunna utveckla sin verksamhet vidare nu när de är inne i en expansiv fas.

Ny detaljplan för Dafgårds industriområde vann laga kraft i höstas. Men redan tidigare detaljplan möjliggjorde för expansion på detta gatuutrymme med motivet att företaget skulle kunna stanna kvar och utvecklas i Källby.

Arbete pågår med ny detaljplan för en ny väg mellan centrala Källby och Nordskogsområdet. Denna väg behövs dels för att binda ihop områdena, men också för att möjliggöra för fler bostäder framöver i norra Källby. Grov tidplan för byggstart är år 2022-2023. Tills denna väg är klar hänvisas biltrafiken till Vänernvägen-Mastvägen. Cykel- och gångtrafik mellan centrala Källby och Nordskogsområdet har redan idag flera mer direkta alternativ att välja mellan.

Ett förslag på detaljplanen för den nya vägen bedöms kunna vara klar innan sommaren 2020. Då får allmänheten möjlighet att under samrådstiden ta del av förslaget och komma med synpunkter.

 

En kommentar på “Väg genom Källby stängs permanent”

  1. Ove Nordström skriver:

    Med normal samhällsplanering och normal framförhållning så hade den nya vägen redan varit klar vid Järnviksvägens stängning. Det har sedan länge varit uppenbart att denna stängning skulle bli av alltsedan bygget av höglagret planerades. Riktigt dåligt av Götene kommun och det ökar bilavståndet ner till sjön med 2,6 km. Bra miljöval?

Kommentarerna är stängda