Gå direkt till Nyheten (Rörstrands Museum stänger caféet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 11 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Rörstrands Museum stänger caféet

Publicerad måndag, 23 mars 2020, 11:08 av Redaktionen

 

På grund av den pågående Coronakrisen kommer Rörstrands museum och café att stänga från tisdagen.

– Vi beklagar detta då museet är en viktig plats för såväl Lidköpingsbor som besökande.

Det skriver My Johansson Dufva som är t f VD vid Rörstrands-Museum i ett pressmeddelande.

Samtidigt som museet är stängt så pågår arbetet med den nya basutställningen. Enligt dessa planer skulle museet ändå ha stängt från den 31 augusti i år. Det innebär att museet kommer att vara stängt för ombyggnation och beräknas att öppna igen under andra halvan av 2021.

Under tiden hoppas vi kunna bjuda på pop-up-arrangemang på andra platser i kommunen genom samverkan med lokala aktörer. Vi kommer också att arbeta vidare med att få den omfattande Porslinssamlingen och kunskapen om Rörstrands produkter mer tillgängliga digitalt. Det finns ett stort intresse och behov av att få tillgång till kunskap om porslinet.