Gå direkt till Nyheten (Krögarna öppnar uteserveringarna i dag
Kan lindra effekter av coronaviruset)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 30 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Krögarna öppnar uteserveringarna i dag
Kan lindra effekter av coronaviruset

Publicerad fredag, 20 mars 2020, 17:22 av - Inskickat material

Efter beslut idag kan den som har serveringstillstånd för uteservering i Lidköping påbörja servering av alkoholdrycker och/eller alkoholdrycksliknande preparat med början i eftermiddag.
Arkivbild.

Beslutet togs efter ett möte tidigare i dag med kommunledningen, Destination Läckö-Kinnekulle, Tillväxt Lidköping samt representanter för hotell, restauranger, caféer och handel

Detta sker med anledning av spridningen av viruset covid-19, vilket inneburit att många restauratörer fått en snabb nedgång av antalet besökande gäster. Beslutet sker för att om möjligt lindra de negativa effekterna som virusets spridning har på verksamheter.

Tillstånd från Polismyndigheten för uteserveringen behövs, men kan sökas i efterhand.

För den tillfälligt utökade perioden gäller de serveringstider och bestämmelser i övrigt som annars gäller för det beslutade serveringstillståndet i uteserveringen. Något beslut om eventuell merkostnad för den förlängda tiden har ej tagits ännu.

Uteserveringen kan tillfälligt inhägnas väldig enkelt, t ex med ett rep, blomsterkrukor eller liknande och ytan skall vara densamma som i ordinarie tillstånd.

_______________________
Pressmeddeland

5 kommentarer på “Krögarna öppnar uteserveringarna i dag
Kan lindra effekter av coronaviruset”

 1. Jonas Danielson skriver:

  Kanon!
  Bra jobbat av alla inblandade! Precis så vi ska jobba tillsammans.

 2. Dan skriver:

  Tas det ut samma avgift som tidigare eller bjuder kommunen på tillståndsavgiften??

 3. Runa Strandroth skriver:

  Ett oansvarigt beslut av kommunens ansvariga. Har beslutsfattarna verkligen god tillgång till vårdhygienisk kompetens.
  Detta kan sprida corocavirus många sjuka och kosta människoliv,
  Det är mycket hög risk för allmän riskspridning av coronavirus. Tag det säkra före det osäkra, tag en prommenad i naturen och tag med fika upptäck skönheten i naturen stället för att sitta på uteservering. Du kan bli smittad och föra smittan till andra. Du kan bära på smitta utan att själv vet om det utan att vara sjuk och föra smitta till andra. Tänk på att inte ge coronavirus en möjlighet till smittspridning. När pandemin är över kan de som överlevt fira på uteservering och vara glada. Sttefan Leven: alla som bor inom Sveriges gränser är skyldiga att följa restrektioner gällande corova virus att ta detta på allvar och hjälpa till att inte föra smittan vidare. Tänk på att inte utsätta riskpersoner äldre människor och människor med hjärtsjukdom, högt blodtryck astma. col. kanser lekumi. m fl. för risk att smittas av coronavirus. Denna grupp har låg överlevad. Var och en måste ta ansvar och inte bidra att föra smittan vidare.

 4. Anna skriver:

  Så jävla oansvarigt! Stäng ner skiten och ta ansvar som andra länder gör!

 5. Lillan skriver:

  Fruktansvärt oansvarigt när vi har en pandemi, ni som tycker det är livsviktigt kan ju sitta och dricka och flåsa varann i ansiktet efter några glas när detta är över i stället för att riskera era liv och andras, grejen här är ju att människor kan smitta utan symtom! Håll er inne punkt slut! Förstår att många länder inför utegångsförbud för människor i dag kan inte ta eget ansvar!!

Kommentarerna är stängda