Gå direkt till Nyheten (En med covid-19 på sjukhus i Skaraborg)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 29 mars 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

En med covid-19 på sjukhus i Skaraborg

Publicerad fredag, 20 mars 2020, 15:20 av Redaktionen


Vid en sammanställning inom Västra Götalandsregionen som gjorts i dag framgår att det finns inom sjukhusen tillhörande Skaraborgs sjukhus en person inlagd för covid-19 – den sjukdom som följer coronasmittan.

Totalt finns i regionen 207 bekräftade fall av covid-19 varav 29 vårdas på sjukhus.
Uppgifterna gäller klockan 11 i dag.

Västra Götalandsregionen, VGR, förbereder sig för att fler patienter som är sjuka i covid-19 kommer komma till vården. Planerad vård behöver vänta, testkapaciteten ska ökas och även om det är mycket hårt arbete som väntar i vården så är VGR:s sjukvårdsdirektör Ann Söderström trygg med att VGR kommer klara krisen.

– Vi gör det på ett bra sätt där alla ställer upp, från medarbetare som jobbar i vården till beslutsfattare till politik. Så jag tycker att vi tillsammans har skapat en organisation som gör att vi ska kunna möta krisen på ett bra sätt, säger Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsdirektör, Västra Götalandsregionen.
Hur är situationen just nu?

– Just nu är situationen att vi ser ett ökat inflöde av patienter med andningsbesvär, ett fåtal behöver intensivvård, men många behöver sjukhusvård. Vi tror att det här kommer att öka, när vi tittar på Stockholm och Italien. Övrig vård, planerad vård har vi ställt in till stor del,det gör att det är en hyffsat lugn situation i övrigt. Men väldigt många behövs för att förbereda sig för fler patienter med covid-19.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *