Gå direkt till Nyheten (Lärarna vid Götenes kulturskola blir resurs i corona-spår)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Torsdag 09 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lärarna vid Götenes kulturskola blir resurs i corona-spår

Publicerad tisdag, 17 mars 2020, 15:40 av - Inskickat material

Stänger kulturskola för att omfördela personal till andra verksamheter
Uppdaterat: Demensdagvård och träffpunkter stängs

Från och med 18 mars stänger kulturskolan i Götene sin verksamhet. Detta för att kulturskolans personal behövs för att täcka upp personalbortfall i andra verksamheter inom skola och barnomsorg. Kulturskolan håller stängt tills vidare.

Idag beslutade krisledningsgruppen i Götene kommun att stänga kulturskolan från och med 18 mars och tills vidare. Detta för att kunna nyttja kulturskolans personal inom andra verksamheter.

Skola och barnomsorg är i stort behov av personal då en stor andel lärare, förskolepedagoger och andra yrkesgrupper inom skolan och barnomsorgen är frånvarande på grund av sjukdom eller vård av barn. Eftersom kulturskola inte är en lagstyrd verksamhet och kulturskolans personal är pedagoger som är vana att arbeta med barn ser vi dem som en självklar grupp att i detta läge omfördela till andra verksamheter.

Från och med onsdag stängs kommunens träffpunkter för pensionärer samt demensdagvården Gläntan. Detta för att minska smittspridningen av Coronaviruset och skydda våra äldre som befinner sig i riskgruppen.

Krisledningsgruppen i Götene kommun beslutade idag att stänga träffpunkterna för pensionärer i kommunens olika kommundelar från och med 18 mars. Träffpunkterna är mötesplatser för pensionärer.

Beslutet om stängning togs för att minska smittspridningen av Coronaviruset Covid-19 och skydda våra äldre som befinner sig i riskgruppen. Beslutet baseras på Folkhälsomyndighetens rekommendation om ökad restriktivitet av sociala kontakter för äldre, även om man är frisk.

Av samma anledning stängs även demensdagvården Gläntan, som är dagaktiviteter för personer med demenssjukdomar.

Stängningen av verksamheterna kommer att gälla tills vidare.

 

Personalen som arbetar inom verksamheterna som stängs kommer att omfördelas för att täcka upp personalbehovet inom andra verksamheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *