Gå direkt till Nyheten (Opera: Den flygande holländaren)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 03 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Opera: Den flygande holländaren

Publicerad fredag, 13 mars 2020, 06:45 av Redaktionen

Uppdaterat 16,59: Föreställningen inställd 

Den flygande holländaren direkt från Met

I morgon är det dags för Richard Wagners episka klassiker Den flygande holländaren.

Operan livesänds från Met med Evgeny Nikitin i huvudrollen. François Girard gjorde succé med sin blodiga version av Wagners Parsifal på Met. Nu tar han sig an en annan Wagner-klassiker. Evgeny Nikitin sjunger huvudrollen som holländaren, som dömts att irra över haven i all evighet.

Anja Kampe är den hängivna Senta, vars kärlek kan frigöra honom. Hon är besatt av ett porträtt av den legendariske sjömannen. Därför förvandlas Mets scen till en kolossal oljemålning. Franz-Josef Selig är Sentas far Daland, Sergej Skorokhodov är jägaren Erik, David Portillo är Rorsman och Mihoko Fujimura är Sentas sköterska Mary. Evgeny Nikitin ersätter Bryn Terfel i huvudrollen på grund av fotskada.

_________________
Folkets Hus Lidköping lördag kl 18. Fri introduktion kl 17

En kommentar på “Opera: Den flygande holländaren”

  1. Metropolitan har beslutat att ställa in morgondagens föreställning av ”Den flygande holländaren” på grund av covid-19. I de fallen som biljetter redan har köpts, återköper vi dem självklart. Ring (0510 210 23) eller kom till kassan på Folkan eller Röda Kvarn, så löser vi det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *