Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: somliga har kort minne?)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 29 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: somliga har kort minne?

Publicerad fredag, 13 mars 2020, 12:01 av Björn Smitterberg

Epidemier och pandemier tycks vara mänsklighetens stora gissel.
Nu har ett nytt dramatiskt virus dragit fram över världen. Redaktören vill inte larma mer än nödvändigt. Men oroas över politiker som tar chansen – plötsligt finns partier som vill ”ösa” möjligheter att låna över företag. Plötsligt tar Trump chansen att stoppa resor från EU – det har han ju velat länge.

Så låt oss vara sansade. Ta det lugnt, tvätta händer och ansikte.
Ett ställe för smittspridning som redaktören ibland funderar över är tangenterna vid datorerna. Sprit? Hjälper sprit? Innebär spriten att om man dricker sprit klarar man sig bättre? Nej, det är ett fult skämt, precis så fejkad som den knäppgök som på sociala medier påstått att det finns coronasmittade elever i en del gymnasieskolor.

Bekymmersamt är det för idrotten och kulturarrangörer. Det är avgörande skede för många lagsporter. Det är spännande utan influensa.

Redaktören började för en del år sedan fundera över varför influensor går över på våren. Redaktören fick veta att det har med luftfuktigheten att göra. När den stiger så spolas helt enkelt flera smittämnen bort ur luften. Nu kan vi ju inte påstå att kölden givit så torr luft i våra trakter i vinter. Så, vi får väl se.

Att läsa årsredovisning är ingen större svårighet för de flesta.
Men att tolka innehållet är en annan sak. Kommunens årsredovisning för 2019 hanteras nu. Det har väckt uppmärksamhet att det i kommunstyrelsen krävts en presentation som är lättare att presentera och förstå.
Några läsare har reagerat och menar att så svårt kan det inte vara. Redaktören måste protestera – det är en omfattande verksamhet och det finns fullt av försåtliga fallgropar för den som vill referera. Lättast att se hur det fungerat är det att läsa verksamhet för verksamhet, förvaltning för förvaltning. Här kan man se hur mycket som gjorts och inte blivit gjort, hur miljöfrågor hanterats, personalfrågor och mycket annat. Det är helhetsanalysen som är svår. Exempelvis att nästan  en halv miljard i investeringspengar 2019 inte utnyttjades – utan i stället hamnar på 2020.

En del har svårt med minnet.
De firar stort att de uppdaterar med nyheter varje dag numer. Så sent som denna vecka kom Skaraborgs Tidning med detta och basunerade det som stor nyhet. De borde vetat att det är en gammal nyhet. Lidköpingsnytt har funnits i 16 år. Och föregångaren på Gotland där utvecklingen skedde har tidningen fyllt 27.
Välkommen som e-tidning, men fyll den med nyheter och inte historia.

Det är inte lätt att vara före sin tid. Det är ett lättare sätt att säga att man är äldre än andra.

Sälj inte dina aktier – det kommer goda tider igen.

/God helg.

 

2 kommentarer på “Hört på stan: somliga har kort minne?”

 1. Nisse skriver:

  Nå ja, inte alla politiker som fastnat på Corona – några åkte ju till grekland för att jaga islamister…

 2. Kenneth skriver:

  Finns egentligen bara en sak jag vill veta om kommunens budget.

  Hur mycket har man lånat?

  Resten av förändringar ser man och hör från de kommunalanställda

  Vad gäller influensan är det märkligt att de som drabbas minst < 40 är mest panikslagna.

Kommentarerna är stängda