Gå direkt till Nyheten (Filmpremiärer: Ny svensk film)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 03 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Filmpremiärer: Ny svensk film

Publicerad fredag, 13 mars 2020, 06:57 av Redaktionen

Här lite om veckans filmpremiärer i Lidköping.

Charter
Efter succén med Sameblod är Amanda Kernell tillbaka på bioduken. Alice har inte träffat sina två barn på flera månader till följd av en slitsam skilsmässa från barnens pappa, som i väntan på en dom i vårdnadstvisten har hindrat henne från att träffa dem. När sonen Vincent ringer till henne mitt i natten, hjälplöst gråtande, tar oron överhanden. Alice sätter sig på ett nattåg mot den lilla ort i Norrland där barnen bor med sin pappa. I ett sista desperat försök att återvinna barnens förtroende och kärlek tar hon olovligen med sig dem på en charterresa till Kanarieöarna, men det dröjer inte länge förrän hon är efterlyst för kidnappning.
Från 7 år
Språk: Svenska, svensk text
Genre: Drama
Regissör: Amanda Kernell
Trailer

Like a Boss
Bästa vännerna Mia och Mel lever perfekta liv med sitt eget kosmetikföretag som de själva byggt från grunden. Tyvärr får de ekonomiska problem, och chansen att bli uppköpta av en gigant inom sminkindustrin, Claire Luna, är för lockande för att de ska kunna säga nej. Detta sätter Mel och Mias livslånga vänskap i fara, och skönhetsbranschen börjar bli ful.
Från 7 år
Språk: Engelska, svensk text
Genre: Komedi
Regissör: Miguel Arteta
Trailer

The Hunt
Tolv främlingar vaknar upp i en glänta. De vet inte var de är eller hur de kom dit. De vet inte att de har valts ut för ett mycket specifikt syfte: jakten. I skuggan av en mörk konspirationsteori på Internet samlas ett gäng elitister på en avlägsen herrgård för att jaga människor. Men deras plan är på väg att gå om intet eftersom en av de jagade, Crystal, vänder deras dödliga lek emot dem själva. Hon eliminerar dem, en efter en, och kampen leder till en mystisk kvinna.
Från 15 år
Språk: Engelska, svensk text
Genre: Skräck, action, thriller
Regissör: Craig Zobel
Trailer

Bloodshot
Soldaten Ray Garrison dödades nyligen i strid men har fått livet tillbaka – nu som supermänniskan Bloodshot. Tack vare nanoteknik i sina vener är han en ostoppbar kraft, starkare än någonsin och med förmågan att självläka direkt. Men företaget som återuppväckte honom, RST Corporation, kontrollerar inte bara hans kropp utan också hans hjärna och hans minnen. Ray Garrison vet inte vad som är verkligt och vad som inte är det – men han tänker ta reda på det.
Från 15 år
Språk: Engelska, svensk text
Genre: Action, drama, sci-fi
Regissör: Dave Wilson
Trailer

Till min dotter
Waad lever sitt liv i Aleppo i Syrien, där hon blir förälskad, gifter sig och föder en dotter. Allt medan staden bit för bit tillintetgörs av kriget och hon och hennes man försöker rädda så många liv de kan. Men när deras dotter Sama föds, bestämmer sig Waad för att börja dokumentera livet i Aleppo för att dottern ska få veta vad som hände när hon fortfarande var för liten för att förstå.
Från 15 år
Språk: Engelska, arabiska, svensk text
Genre: Dokumentär, krig
Regissör: Waad Al-Kateab, Edward Watts
Trailer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *