Gå direkt till Nyheten (Allt fler förbereder sig för corona-attack
Villa spelar utan publik i Arenan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 10 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Allt fler förbereder sig för corona-attack
Villa spelar utan publik i Arenan

Publicerad onsdag, 11 mars 2020, 17:58 av Björn Smitterberg

Lidköpings kommuns äldreboenden kommer under den närmaste tiden bara att ta emot nödvändiga besök av utomstående med anledning av coronaviruset som är särskilt farligt för äldre.
Det beslutades i dag, då det även blev bestämt att Villa Lidköping BK:s herrar kommer att spela den tredje matchen i semifinalspelet utan publik på torsdagen.

Enligt hemsidan har Villa redan sålt över 2.800 biljetter till torsdagens match, men man väljer att spela utan publik med anledning av regeringens beslut i dag om att begränsa arrangemang med över 500 deltagare. Nu kommer matchen att kunna sex via Aftonbladets TV-sändning på nätet.

Lidköpings kommuns tf direktör Sven-Owe Andersson har i dag skärpt uppmärksamheten ytterligare genom att ha en förstärkt ledningsgrupp som sammanträder flera gånger i veckan, och som även kan ta politikers stöd när det krävs.

Politikerna i kommunledningen vill att det ordnas så att akuta sammanträden kan hållas med datateknik – alltså skype.

Anställda vid kommunen kan komma att få ändrade förhållanden. De som arbetar administrativt, exempelvis, kan jobba hemifrån om krisen förvärras under förutsättning att de har fiberuppkoppling.

– Värre är det med exempelvis personer i vården och skolan, säger Sven-Owe Andersson. Vi måste vara beredda på att många som arbetar i vården kanske får vara hemma för att ett barn visar symptom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *