Gå direkt till Nyheten (Sommarbokningarna i Stadsträdgården börjar komma:
Sara Parkman med band gästar Dina-scenen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 03 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sommarbokningarna i Stadsträdgården börjar komma:
Sara Parkman med band gästar Dina-scenen

Publicerad tisdag, 10 mars 2020, 15:45 av Redaktionen

Sara Parkman med band gästar Dina-scenen i Stadsträdgården i centrala Lidköping, torsdagen den 25 juni.

Det skriver kultursekreterare Helen Nilsson i ett pressmeddelande i dag.

Sara Parkman är en förnyare och utforskare av folkmusiken. På hennes senaste album ”Vesper” (vesper är latin för aftonbön) tar Sara Parkman sig an sin religiösa bakgrund, så brokigt och mäktigt att begreppet folkmusik inte räcker till.
Sara har snarast en förmåga att skapa egna världar där hon utforskar sig själv och samtiden, ur ett intellektuellt och kreativt perspektiv. ”Samtidigt mitt i existens Ella görs plats för lyssnarna, skriver Borås Tidnings recensent Karin Grönroos. Vesper som delvis är inspelad i Nordingrå kyrka har fått översvallande recensioner överallt och blev i DN vald till ”Årets bästa folkmusikalbum”.
Sara och hennes sextett skapar mäktiga ljudväggar av fioler, syntar, körer och trummor, en egensinnig väv där folkmusiken tar plats utan att tappa sin karaktär. En musik som sitter kvar långt efter att sista tonen tystnat.

Sara Parkman sång och fiol, Hampus Norén kör och gitarr, Ellen Pettersson flygelhorn och effekter, Juan Romero percussion, Isabell Gustavsson synth och klaviatur samt Fanny Rapp trummor och kör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *