Gå direkt till Nyheten (Utställning med keramiska väsen och flygande figurer. 
Hjokonstnären Christina Lindberg ställer ut på Galleri Lidan. )

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 03 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Utställning med keramiska väsen och flygande figurer. 
Hjokonstnären Christina Lindberg ställer ut på Galleri Lidan. 

Publicerad fredag, 06 mars 2020, 10:20 av - Inskickat material

Utställning med keramiska väsen och flygande figurer.

Hjokonstnären Christina Lindberg ställer ut på Galleri Lidan med början i morgon lördag. Christina Lindberg är mars månads konstnär i den lilla lokalen nära Nya Stadens torg och det är Lidangruppen i Lidköping som står bakom verksamheten med utställningar öppna på lördagar.

– Mina skulpturer är ömsinta, vänskapliga, kaxiga, kämpande väsen. Är de djur eller människor? Är det någon skillnad?  Många gånger försöker varelserna upphäva tyngdlagen; svävande, gungande, klättrande. Men också askar i keramik, säger Christina Lindberg.

Skulpturerna är i stengods eller rakubrända. Det svarta och vita som skapar kontraster, ibland krackelerar  och som skapar en särskild rå känsla till keramiken.

– Jag har varit verksam som konstnär i 20 år och har min ateljé i ett vacker sekelskifteshus i Hjo stadspark, precis vid Vättern. Det är första gången jag ställer ut i Lidköping, så jag ser fram mot att möta en ny publik. Hoppas att lidköpingsborna har lust att lära känna de olika personligheterna som bor i Galleri Lidan en månad, säger Christina Lindberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *