Gå direkt till Nyheten (Fastighetsdag om att ta hand om äldre hus)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fastighetsdag om att ta hand om äldre hus

Publicerad onsdag, 04 mars 2020, 09:59 av Redaktionen

Fastighetsägarna arrangerar Fastighetsdag med fokus på hållbarhet

28 april arrangerar Fastighetsägarna Skaraborg en fastighetsdag där samtliga i branschen inbjuds.

Hållbarhet är ett något som ligger i tiden och är viktigt att arbeta med. I fastighetsbranschen har det en stor betydelse vid byggnation, ombyggnation och underhåll.
Detta kommer att uppmärksammas under en förmiddag.

– Vi vill ordna dagen, för att utveckla Skaraborg ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Alma Ohlin, näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna Skaraborg.

Dagen riktar sig till alla inom fastighetsbranschen och kommer att hållas i Stadshuset i Skara, som är en passande plats för evenemanget. Stadshuset i Skara stod klart i höstas efter en ombyggnation. Man har bevarat de viktiga arkitektoniska och historiska detaljer och miljöer i huset samtidigt som man moderniserat för att det ska fungera som stadshus för både invånare, politiker och tjänstemän.

Första föreläsaren för dagen är Björn Ohlén, utvecklare i Västra Götalandsregionen, som arbetar med hur kulturarv kan fungera som motor i platsers utveckling. Björn lyfter frågan: Kan det löna sig att ta tillvara på gamla kåkar? Cirkulär ekonomi och återbruk är inget nytt, att återanvända byggnader för nya funktioner skapar värden man inte uppnår genom nybyggnation.

Nästa programpunkt är Rikard Silverfur, Chef för Utveckling och Hållbarhet för Fastighetsägarna Sverige, som kommer att gå igenom vilka metoder som kan användas och vilka förändringar som måste till för att öka resurseffektiviteten. Den största möjliga resurseffektiviseringen i bygg- och fastighetsbranschen är att använda befintliga lokaler mer effektivt så att mindre nybyggnation krävs.

– Syftet med att ordna dagen är att vi ska få kunskap om hur vi kan ta tillvara på våra äldre fastigheter ur ett hållbarhetsperspektiv, men också att få erfarenhetsutbyte genom att träffa kollegor i branschen säger Alma Ohlin.