Gå direkt till Nyheten (Beslut i dag: Kommunen köper idrottsplats)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 08 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Beslut i dag: Kommunen köper idrottsplats

Publicerad tisdag, 03 mars 2020, 15:41 av Björn Smitterberg

I dag fattades beslutet att Lidköpings kommun köper markområdet vid fotbollsplanerna vid Lockörn, något Lidköpingsnytt tidigare nämnt när det var förslag.

Fastigheten heter Stora Erstorp 1:46. Avsikten är att skapa bostäder här.

Idrottsplanen ägs av en särskild förening. Den får nu 1,9 miljoner men kan i fortsättningen få mer, för om marken i ett senare skede säljs och är mer värd så får föreningen vara med och dela på den vinsten. Avsikten är också att fotboll ska ha en plan här även i framtiden.

4 kommentarer på “Beslut i dag: Kommunen köper idrottsplats”

 1. Jonas skriver:

  Skulle gärna vilja veta hur kommunen har tänkt att bli en Sveriges sportskommun igen. De tar nu bort fler 11 manna planer för stans största fotbollsklubb LFK som skulle bli ett hnmm elitlag. Var ska nu de alla 11 manna lagen träna? Bävervallen finns ju med vindar från vänerns strand. Nä återigen visar kommunen sin sida att inte ta någon idrott förutom bandy på allva.. Det vi behöver i den här staden är fler inomhushallar för innebandy…handboll…friidrott…Det är sporter som växer! Se bara parkeringen vid det så kallade idrottens hus. Pinsamt när bortalag kommer. Ingen parkering och inga sittplatset i hmmmm träningshall 1 och två. Ja de heter träningshall. Så skärpning Lidköing. Vill gärna höra en kommentar från någon.

 2. Gustav Edvinsson skriver:

  Ingen av planerna är borttagen. Lockörn ägs av en ekonomisk förening som nu valt att sälja sin anläggning till kommunen. LFK är en av ägarna i föreningen. Du lyfter en viktig fråga som vi naturligtvis jobbar med. Vi behöver se över hur fotbollen kan utvecklas på lång sikt i kommunen. Men återigen så är ingen av fotbollsplanerna borta.

  Gustav Edvinsson, ordförande Samhällsbyggnadsnämnden

 3. Robert skriver:

  Håller med Jonas. Men jag ser inte problemet för fotbollen, det finns enorma ytor för fotbollsplaner på Margretelund. Vid skolan finns en befintlig plan som kan göras om till tre sjumannaplaner och runt den nya lekplatsen finns ytor för fullstora planer samt en befintlig nästan outnyttjad plan där det spelas amerikansk fotboll. Dessutom finns plats för omklädningsrum och parkering.

  Däremot är avsaknaden av fullstora idrottshallar och träningshall (löparbanor, längdhoppsgrop, höjd och kast) för friidrotten stor.

 4. RGR skriver:

  Det ligger så mycket prestige i bandyn i stan att Politikerna ofta glömmer att det existerar några andra idrotter.

Kommentarerna är stängda