Gå direkt till Nyheten (Tusentals i Lidköping får stöd och hjälp av Röda korset)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 29 mars 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tusentals i Lidköping får stöd och hjälp av Röda korset

Publicerad måndag, 02 mars 2020, 13:20 av Björn Smitterberg

På söndagen hade Rörda korset Lidköpingskrets årsmöte och verksamhetsberättelsen ger en vink om en mycket bred verksamhet, som ofta finns där samhället i övrigt inte är nära.

– Sjukhusvärdinnorna har hjälpt till vid 8.419 tillfällen.

– Besöks- och Öppet-husverksamheten har minst en gång per vecka besökts 16 personer i respektive hem eller vårdinrättning.

– En särskild grupp har arbetat med anhörigstöd.

– Röda korsets verksamhet i Gula villan i Stadsträdgården är omfattande med bl a klädinsamling, stick och handarbetsgrupp somsdkapar bl a babypaket, annat har gått till asylboende på bl a Restad gård eller delats med hjälp av Frälsningsarmén.
– 35 medlemmar arbeta enligt schema på Kupan i Skara.

– En särskild grupp, Nimbusgruppen, ordnar aktiviteter för 170 ensamkommande flyktingar, bl a med stöd i skolarbetet. Varje vecka är det öppet i Gula villan för läxhjälp. I samma lokal ordnas cafe på tisdagar där man bjuder in personer som vill träna på att använda svenska språket.

– Särskilda insatser görs för asylsökande familjer som behöver stöd bl a i återföreningsärenden.

– Kretsen har medverkat på äldrecenter och på äldreboenden.

– Mängder medbiobiljetter hadelats ut, bl a till unga på fritidsgårdar under lov, samt till SiS Margretelund och Gudhem.

– I samverkan med diakoner har 25 matkassar delats ut och även här har många fått biobiljetter.

Ovanstående är ett axplock. Till detta kommer utbildningar, informationskvällar och social verksamhet för medlemmarna. Bl a med den årliga medlemsresan som sker en dag om året på medlemmarnas egna bekostnad. Försäljningen av lotte i julboden på torget gav 13,341 kronor i vinst till kretsen, och sprider glädje. Flera personer stöttar genom att skänka priser.

Genom insamlingar och gåvor (kommunen har givit drygt 80.000 kronor) blev omsättningen i år knappt 130.000 kronor – de frivilliga arbetsinsatserna räknas inte. Hälften har under året fördelats till olika insamlingar.

I bössor har det under 2019 samlats in 31.399 kronor.

Maria Karlqvist omvaldes som kretsens ordförande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *