Gå direkt till Nyheten (Skarp Liberal kritik mot nya organisationsförslaget)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Torsdag 09 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skarp Liberal kritik mot nya organisationsförslaget

Publicerad torsdag, 27 februari 2020, 16:40 av Björn Smitterberg

– Det här löser väl ingenting.
Det säger Liberalernas ledare i Lidköping – Pär Johnson – efter att studerat det förslag till organisationsförändring som presenterades tidigare i dag.

– Det viktigaste vi som politiker har att se till är att personalen får arbetsro och riktiga arbetsförhållanden, säger Pär Johnson. Den har ett viktigt uppdrag och får allt mer att göra – inte minst med orosanmälningar.

Förslaget att göra en förvaltning med två stora enheter av nuvarande Social & Arbetsmarknad och Vård & Omsorg är enligt Pär Johnson inte en lösning på problemet.

– I flera år har Lidköpings kommunledning misslyckats med att skapa vettiga förhållanden för Social & Arbetsmarknad. Detta döljs nu med ett förslag till organisationsförändring som egentligen till löser några problem.

– Man offrar en förvaltningschef som från det hon tillträdde för flera år sedan fram till i dag har haft en omöjlig uppgift för att det inte tillförts de resurser som krävts.

– Det här är en skenmanöver!

________________
Klicka till ursprungsartikeln i Lidköpingsnytt

 

4 kommentarer på “Skarp Liberal kritik mot nya organisationsförslaget”

 1. Ove Nordström skriver:

  Tänk om Pär Johnson kunde ta med sig sitt resonemang här till sitt uppdrag i regionen. Men då resonerar han precis motsatt.
  ”haft en omöjlig uppgift för att det inte tillförts de resurser som krävts.” Precis vad som gäller för sjukhusen i regionen. PJ måste ha otur när han tänker?

 2. Jonas skriver:

  Håller med Pär till 100%, politikerna har ju skapat problemen på Social o Arbetsmarknad men när det börjar blåsa hängs förvaltningschefen ut som syndabock. Precis som Samhällsbyggnadsförvaltningen, Kanske är ekonomer och andra tjänstemän som inte håller måttet och lämnar helt fel information till chef eller politiker? Katastrof för Kommunen med denna totala frånvaro av ansvarskultur bland politiker och vissa tjänstemän. Jonas

 3. Britt skriver:

  Jag håller verkligen med, det dummaste förslag jag hört på länge. Skenmanöver var verkligen rätta ordet!! men inget förvånar längre när det gäller Lidköpings kommun.

 4. Viktoria skriver:

  Håller med och bra skrivit. Skäms för att vara boende i kommun när politiker behandlar individer på detta sätt. Och vad skönt om arbetarna kunde få arbetsro och möjlighet att utföra sina arbeten på bra sätt istället för att dra igång detta vansinne. Denna organisationsförändring för att göra sig av med en chef. Fy f.n!

Kommentarerna är stängda