Gå direkt till Nyheten (Opera: På lördag visas Agrippina!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 03 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Opera: På lördag visas Agrippina!

Publicerad torsdag, 27 februari 2020, 09:46 av Redaktionen

Agrippina är Händels satir över sexuella och politiska intriger.

Sir David McVicar skapar en skandalös värld där Romarriket aldrig föll, utan pågår ända in i våra dagar. Föreställningen håller upp en skrattspegel mot dagens samhälle (precis som Händel gjorde med sin samtid när han skapade operan). Uppsättningen avslöjar de politiska makthavarnas korrupta intriger.

Joyce DiDonato är den makthungriga kejsarinnan Agrippina, Brenda Rae är den förföriska Poppea och Kate Lindsey den hjälplösa tonåringen Nerone. Matthew Rose är kejsaren Claudius, på vars tron Agrippina är fast besluten att sätta sin son.

_____________________
Folkets Hus Lidköping lördag kl.19
Fri introduktion med Björn Ekblom kl. 18