Gå direkt till Nyheten (Maja-Karin Fredriksson till Lidköping och Götene)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Maja-Karin Fredriksson till Lidköping och Götene

Publicerad måndag, 24 februari 2020, 08:33 av - Inskickat material

Maja-Karin Fredriksson – stark och stämningsfull pop som går rakt in i hjärtat.
För fem år sedan drabbades Maja-Karin Fredriksson av poeten Ebba Lindqvists dikter och började tonsätta dem. Musiken rör sig i gränslandet mellan pop, jazz och visa med Maja-Karins röst i centrum. Tillsammans med cellisten Lovisa Samulsson kommer hon till Götene för en konsert den 27 februari.

2018 släppte hon EP:n, Jag Begär Bara Havet, som följts av många konserter runt om i landet. I september 2019 kom liveskivan Maja-Karin Fredriksson sjunger Ebba Lindqvist. Nu avslutar hon sin pop-poetiska trilogi med EP:n Lutar Mig Mot Mörkret och ger sig ut på ny turné.

Ebba Lindqvists poetiska värld skapar magi
“Texterna är som en våldsam hetta som pressats fram i ord bakom ett hölje av lågmäld stillhet…” Det sa Karin Boye om poeten och vännen Ebba Lindqvist (1908-1995) som levde vid havet och diktade om havet och stormarna i Bohuslän. Maja-Karin, också hon från Bohuslän, turnerar nu med sina Ebba Lindqvist-tonsättningar. Maja-Karin sjunger och spelar gitarr och musiken är en blandning av pop, jazz och visa. Med sig på scenen har hon Lovisa Samuelsson, cello.

_________________
Pressmeddelande. Konserter i Lidköping onsdag 18,30 Biblioteket, Götene torsdag kl 19 Götasalen