Gå direkt till Nyheten (Förslag för Lidöpingstrafiken: Busskörfält)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 11 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Förslag för Lidöpingstrafiken: Busskörfält

Publicerad måndag, 24 februari 2020, 09:31 av Björn Smitterberg

I kväll sammanträder kommunfullmäktige och vid det mötet kommer Vänsterpartiet att lägga en motion där det föreslås en utredning om åtgärder för att busstrafiken ska få lättare att komma fram och att resenärer med buss ska komma fram snabbare.

– Vid vissa tider på morgonar och eftermiddagar så är det långa bilköer till och från Lidköping vilket påverkar busstrafikens framkomlighet. Det leder till förseningar i tidtabellen och risken finns att resenärer missar anslutningar till tåg- eller annan busstrafik. Om kommunen menar allvar med att satsa på kollektivtrafik, minska bilköerna så måste kommunen planera för åtgärder som underlättar för våra invånare att göra klimatsmarta val, att välja bussen före bilen. När vi planerar trafikförändringar så måste vi hitta lösningar som leder till att kollektivtrafiken får en bra framkomlighet, säger Vänsterpartiets Claes-Göran Borg i en skriftlig kommentar.

 

9 kommentarer på “Förslag för Lidöpingstrafiken: Busskörfält”

 1. Ronney Hedvall skriver:

  Men även bilförare har väl också bråttom till jobbet även om dom bor i ödemarken och har miltals till publika kommunikationer, oftast via dagis. Typiskt kommunismen, misären ska vara solidarisk.

 2. Sixten skriver:

  Ronny Hedvall: Nu får du nog ta och lugna ner dig lite. Om du åker buss så måste du åka när tidtabellen säger att bussen går, du kan alltså inte välja att åka iväg 5-10 minuter tidigare för att kunna anpassa din avresetid för att garantera att du kommer fram till ditt byte till ny buss eller tåg t.ex.

  Det handlar alltså inte om att ”ha bråttom till jobbet” utan att se till att byten fungerar med kollektivtrafiken. Det är inte rimligt att du ska behöva ta en buss/ett tåg som går kanske 1 timme tidigare för att du ska kunna parera sådana här eventuella problem. Med din bil så kan du åka iväg med vilket tidintervall du vill, även om det kanske är jobbigt för dig att gå upp 10 minuter tidigare.

 3. Zäta skriver:

  Oerhört korkat förslag, inte förvånade från V. Är naturligtvis bättre att förbättra framkomligheten för all trafik, inte bara bussar.

 4. Watchingeye skriver:

  Ett vettigt steg vore väl att göra kollektivtrafiken lockande ur ett kostnadsperspektiv. Då skapas det ju förutsättningar för att bilister väljer bussen istället. Vad gäller folk utanför stadskärnan har ju inget parti nån vettig hållning. Där är det ju kört, om man säger så, att kunna ta bussen. Att inte Miljöpartiet driver detta är skandalöst, men dom sitter ju hårt fast i knäet på regionpolarna.
  En ren parodi i denna kommunen. Allt som görs i detta hänseende går bara ut på att skapa vackra fasader. Skämmes tamigfan.
  Kapitalismen är ett hinder i vägen. Kan man inte tjäna storkovan, så skiter man i satsningar till den breda skaran invånare. Det där med infrastruktur för alla är icke intressant.

 5. RGR skriver:

  En bieffekt av det här förslaget är att framkomligheten ökar även för bilarna när bussarna får en egen fil.

  ”Kommunismen bla bla bla”… Som vanligt pinsamt låg nivå på de politiska tänkare som brukar frekventera det här forumet.

 6. Nisse skriver:

  Antar att man får anpassa tidtabellerna efter verkligheten liksom tusentals bilister får göra…?

 7. RGR skriver:

  Framkomligheten på vägarna kommer öka även för bilister när bussarna får en egen fil, och fler bilister byter till att åka kollektivt. Det förstår du förstås, men spelar dum för att få ett tillfälle att spy galla över vänstern…

 8. Anders skriver:

  Intressant, ska det breddas gator och ta bort chikaner eller hur tänker V få till en gräddfil för bussen när de flesta gator i Lidköping endast har en fil i vardera riktningen?

 9. Henrik skriver:

  Kvittar väl om bussen har egen fil för att den ska komma fram, när dom knappt går på dagtid och på kvällar ska vi ju inte tala om, bättre satsa på bussar som går på tider så folk kan åka med dom till jobbet

Kommentarerna är stängda