Gå direkt till Nyheten (Lidköpingsföretagare en av Årets Smaka på Västsverige-ambassadörer)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpingsföretagare en av Årets Smaka på Västsverige-ambassadörer

Publicerad fredag, 21 februari 2020, 08:47 av Redaktionen

I samband med Passion för Mat-mässan i Mölndal den 28 februari – 1 mars utses kocken Katja Palmdahl och matproducenten Agnetha Björnsdotter Berglund till Smaka på Västsverige-ambassadörer 2020. Bakom utmärkelsen står Turistrådet Västsverige och Lokalproducerat i Väst
Arkivfoto: Lidköpingsnytt.

Smaka på Västsverige är ett nätverk bestående av västsvenska restauranger, gårdsbutiker och råvaruproducenter som verkar för att lyfta Västsverige som matregion och som synliggör lokal mat och lokala måltidsupplevelser med fokus på hållbarhet och närproducerat. Katja Palmdahl driver Lilla Spinneriet i Lindome, som är medlem i Smaka på Västsverige sedan 2017. Agnetha Björnsdotter Berglund står bakom Smaka på Västsverige-företaget Kullans lycka i Norra Kedum strax utanför Lidköping. Hon föder upp får för kött- och charkuteriproduktion samt tillverkar fårskinn och ullprodukter i egen design.

– Det glädjer mig något enormt att bli utsedd till Smaka på Västsverige-ambassadör. Jag kommer verkligen att använda det här året till att på alla sätt försöka sprida ut vilka fantastiska producenter och leverantörer som finns i Västsverige, säger Katja Palmdahl.

– Det finns massor av duktiga restauranger, matproducenter och gårdsbutiker i Västsverige som alla inspirerar varandra, och det är därför en stor ära att få bli ambassadör för Smaka på Västsverige, säger Agnetha Björnsdotter Berglund.

Som Smaka på Västsverige-ambassadörer ska Katja och Agnetha fungera som inspiratörer och förebilder för andra kockar och råvaruproducenter, och också utnyttja sina positioner till att höja medvetandet om Västsverige som matregion.

– Både Katja och Agnetha är personer som i sitt dagliga arbete arbetar kreativt, både när det gäller råvaruhantering och företagsamhet. De är därför båda två utmärkta representanter för den västsvenska matvärlden, säger Jill Axelsson Pabst, projektledare matturism, Turistrådet Västsverige