Gå direkt till Nyheten (Bandy: Bruttotrupp klar inför VM-uttagning)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bandy: Bruttotrupp klar inför VM-uttagning

Publicerad torsdag, 20 februari 2020, 14:02 av Redaktionen

Mellan 29 mars och 5 april spelas herrbandy-VM i ryska Irkutsk och nu har förbundskapten Michael Carlsson, tillsammans med sina assisterande förbundskaptener, tagit ut en första 25-mannatrupp inför mästerskapet.

Den sista stora händelsen under bandysäsongen 2019/20 är herrarnas VM i ryska Irkutsk 29 mars till 5 april och nu presenterar den svenske förbundskaptenen Michael Carlsson sin 25-mannatrupp inför mästerskapet. Truppen ska bantas ner till 18 spelare innan avfärd till mästerskapet och det blir inget enkelt arbete för landslagsledningen.

– Vi tycker att det finns mycket bra spelare, men vi känner att vi har fått in en bra mix av spelare i den här bruttotruppen, säger Carlsson.

Carlsson tog, tillsammans med Joakim Forslund, Mattias Rehnholm och Pär Gustafsson, över ansvaret för det svenska herrlandslaget under våren 2019 och tycker sig sedan dess ha fått bra besked från många landslagsaktuella spelare.

– Dels har vi testat lite spelare som inte har varit med så mycket tidigare för att de hur de fungerar i internationell miljö. Jag tycker att vi har fått en bra, bred bild av många spelare. Det internationella spelet är ju ett snäpp upp från Elitserien, vilket det är många som har fått testa på och det är många som har gjort det bra också. De hanterar farten och att det är lite mer tryck i matcherna, säger förbundskaptenen.

SM-slutspelet må bara vara i sin linda, men planeringen och förberedelserna inför mästerskapet i Ryssland är redan i full gång.

– Först ska vi ju ta ut den slutgiltiga VM-truppen och sedan åker vi till Irkutsk redan den 25 mars. Vi kommer att träna där, acklimatisera oss och ha vårt VM-läger där på plats. Allt för att få så bra förberedelser som möjligt med tidsomställningen och med träningar i VM-arenan, säger Michael Carlsson.

Här är den svenska bruttotruppen till VM i Irkutsk:

Anders Svensson Edsbyns IF
Jesper Thimfors Villa Lidköping BK
Henrik Kjellson Västerås SK
Joakim Svensk Edsbyns IF
Linus Pettersson Sandvikens AIK
Martin Johansson Villa Lidköping BK
David Pizzoni Hammarby IF
Ludvig Johansson Villa Lidköping BK
Stefan Edberg Västerås SK
Erik Säfström Sandvikens AIK
Per Hellmyrs Bollnäs GIF
Tobias Nyberg Vetlanda BK
Joel Broberg Villa Lidköping BK
Daniel Berlin Sandvikens AIK
Erik Pettersson SKA Neftyanik
Simon Jansson Edsbyns IF
Adam Gilljam Hammarby IF
Pontus Vilèn Vetlanda BK
Martin Karlsson Villa Lidköping BK
Daniel Johansson Västerås SK
Martin Landström Västerås SK
Christoffer Edlund Jenisej
Oskar Wikblad Edsbyns IF
Christoffer Fagerström Bollnäs GIF
Joakim Andersson Villa Lidköping BK