Gå direkt till Nyheten (Tissel och tassel om badhuset)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tissel och tassel om badhuset

Publicerad onsdag, 19 februari 2020, 12:13 av Björn Smitterberg

I dag skulle förstudien om ett nytt badhus presenteras. Det var kallat till infomöte i Röda kvarn, och presskonferens därefter. De ledande  politikerna skulle få informationen redan på förmiddagen. Men allt utom informationen till politikerna ställdes in.

Tydligen vill man inte att allmänheten ska få veta något. Det sägs att man använder en konsult som inte kunnat skriva ned allt och därför finns inte materialet på pränt.

Det finns ett par grundregler när det gäller offentlighet och sekretess. Om ett material är hemligstämplat så är det hemligt, och det ska då framgå vem som har rätt att eventuellt upphäva hemligstämpeln.
Ett material som kallas arbetsmaterial eller liknande är inte hemligstämplat. Alltså att man kallar ett material för något innebär inte att det är hemligt. Nu finns det arbetsmaterial som man vill hålla borta från offentlighet av olika skäl och det får man acceptera, särskilt om det berör enskilda personer. Allt som oftast släpps arbetsmaterial om det anses lämpligt.

Att ta upp ärenden i politiska sammanhang och kalla det information i stället för beslut duger inte för att hålla tyst.

Men att undanhålla information för  att man använt en saktfärdig konsult som bara hade muntlig information – det är inte motiv för att hålla hemligt.

Nu kommer, lovar en förvaltningschef i musslornas hus, att media ska få information i nästa vecka.

Uppdaterat: Kvällens information till politiker och andra inbjudna är inte inställd.

2 kommentarer på “Tissel och tassel om badhuset”

  1. Tage skriver:

    Tja ha, ett nytt badhus är ingen billig historia bortåt 500 miljoner får man nog minst räkna med och det är väl inget man vill skylta med i början, tycker mig känna igen strategin när man ville bygga bandy hallen!

  2. Leif Johansson skriver:

    Nä 500 miljoner lägger bara kommunpolitikerna på reningsverk och liknande. Nöjen för fotfolket får kanske lite smulor och definitivt inga större mängder på så ”simpelt” som ett badhus. Kommer att visa sig.

Kommentarerna är stängda