Gå direkt till Nyheten (Veckans filmer på Folkets Hus)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Veckans filmer på Folkets Hus

Publicerad fredag, 14 februari 2020, 00:36 av Redaktionen

Mycket att välja på för den som vill se film.

 Konst på bio: Frida Kahlo – Viva La Vida

Torsdagen den 20 februari är det äntligen dags för en av de mer ovanliga konst på bio-filmerna, nämligen en film om en kvinnlig konstnär. Och inte vilken kvinna som helst. Frida Kahlo omskrivs av Tate Modern som en av de viktigaste konstnärerna under 1900-talet.

Frida Kahlo. Viva La Vida är en ny dokumentär som belyser två sidor av den världsberömda mexikanska konstnärinnan – som revolutionär, feministisk pionjär och som människa, plågad av en sargad kropp och ett turbulent kärleksförhållande.

Med Asia Argento som berättare kommer konstnärens båda ansikten fram, genom hennes egna ord i brev, dagböcker och privata bekännelser. En resa djupt in i Mexicos hjärta, uppdelad i sex kapitel som blandar intervjuer, historiska dokument, fängslande rekonstruktioner och Frida Kahlos egna målningar, bevarade på några av de mest fantastiska museerna i Mexiko.

Föreställningen visas i samarbete med Lidköpings Konstförening och NBV Väst.

Tid: 20 februari kl. 18

Kortfilmspremiär: Var är Bosse?

Casper Thor, 18 år, är en del av alla de unga som bidragit med tävlingsbidrag i flera upplagor av Skaraborgs Filmfestival – Ung film. Nu går han på De la Gardiegymnasiet och har skapat en kortfilm som gymnasiearbete. Vill du veta vad som döljer sig bakom filmens titel ”Var är Bosse?”? Då är du välkommen till världspremiären som äger rum torsdagen den 20 februari kl. 17. Fri entré.

 Veckans biopremiärer

Emma
Emma Woodhouse är en snygg, smart och rik – men rastlös – alfakvinna som saknar rivaler i sin hemstad där det inte händer så mycket. Hon måste navigera mellan felmatchade dejter och romantiska snedsteg för att hitta kärleken … som varit där hela tiden.
Från 7 år
Språk: Engelska – svensk text
Genre: Drama, komedi
Regissör: Autumn de Wilde
Trailer

Breaking Surface
De svensknorska halvsystrarna Tuva och Ida ger sig ut för att göra sitt traditionsenliga vinterdyk i Nordnorge, men då händer det som inte får hända. Ett stenras får Tuva att fastna 30 meter under vattenytan och begraver all deras utrustning. Allt är borta och systrarna är avskurna från omvärlden. I en kamp för att rädda sin syster pressas Ida till det yttersta, och när allt tycks förlorat är det mer som står på spel än bara överlevnad.
Från 15 år
Språk: Svenska, norska – svensk text
Genre: Action, drama
Regissör: Joachim Hedén
Trailer

Sonic the Hedgehog
Sonic försöker hantera det märkliga livet på jorden tillsammans med sin nyfunna, mänskliga bästa vän Tom Wachowski. Sonic och Tom samarbetar för att försöka stoppa den skurkaktige doktor Ivo Robotnik från att fånga Sonic och använda hans enorma krafter för att ta över världen.
Från 7 år
Språk: Engelska- svensk text/svenska (dubbad)
Genre: Action, äventyr, familj
Regissör: Jeff Fowler
Trailer

Paw, Patrol – redo, rejsa, rädda!
Paw Patrol är den populära animerade tv-serien som nu visas på bio. En pojke vid namn Ryder leder de 6 modiga valparna Chase, Marshall, Rocky, Rubble, Skye och Zuma. När trubbel inträffar så är Tass Patrullen där för att hjälpa till. Perfekt för de minsta biobesökarna! Alla Paw Patrol-valparna är mycket glada när en biltävling med The Whoosh kommer till Äventyrs-bukten. Valparna hejar på The Whoosh, men borgmästare Humdingers kusin, den fuskande Cheetah har andra planer. Fast besluten att vinna pokalen tar Cheetah till alla slags smutsiga knep för att se till att hon vinner loppet. Redo, Rejsa, Rädda! innehåller en film och ett avsnitt (Valparna räddar en galen valp-dag) av Paw Patrol som inte har visats på tv-tidigare.
Trailer