Gå direkt till Nyheten (Kalasvecka för alla i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kalasvecka för alla i Lidköping

Publicerad fredag, 14 februari 2020, 11:48 av Björn Smitterberg

Nu återkommer Vinterkalaset i Lidköping – med breda och roliga kulturinslag.
Och gratis!

Biblioteket är en central plats, men även Vänermuseet och Esplanadteatern tar plats i programbladet som just blivit klart och finns bl a att hämta på biblioteket.

Programmet återges i sin helhet även i Lidköpingsnytt. Klicka.

Vinterkalaset är en samordning av aktiviteter som egentligen finns ändå, men som koncentreras till några veckor så att Helene Nilsson, kultursekreterare, kan trycka upp och marknadsföra allt gemensamt. Några programpunkter finns förstås dessutom. Lidköpings folkdansare visar att folkdans numer inte är vad den varit. Nu dansas även till modern musik, och med facklor blir det vid ett tillfälle.

– Vinterkalaset är också ett tillfälle att ta till vara lokala ungdomar som visar sig vara duktiga. Vi får elever från De la Gardiegymnasiet som ska medverka, säger Helene Nilsson.

Sophie Jonsson, ung Lidköpingskvinna som är duktig på piano, spelar lunchmusik på biblioteket. Kanske dyker hon oväntat upp på någon restaurang också under veckan. Foto: David Alping Lindsgård. 

Konstföreningen, Kviltföreningen (som har utställning), Esplanadteatern, Folkdansarna, Manskören Harmoni och många fler medverkar. Esplanadteatern kommer att ha en barnteater om ett par gula skor…

Vänermuseet har flera programinslag främst på lördag i nästa vecka. En hel del med dans, inspiration från Jamaica, där man – enligt arrangör – fritt får skaka på delar av kroppen man inte brukar skaka.