Gå direkt till Nyheten (Konsertföreningen inbjuder till romansafton)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Konsertföreningen inbjuder till romansafton

Publicerad torsdag, 13 februari 2020, 04:46 av - Inskickat material

På lördag blir det en romansafton i S:t Sigfrids kyrka, på Linjevägen i Lidköping.
Det är Lidköpings konsertförening som är arrangör och det är första gången konsertföreningen anordnar en konsert denna kyrka.

Den välkända operasångerskan Ida Falk Winland och den likaledes välmeriterade pianisten Magnus Svensson ger då en konsert med verk av bl.a. Claude Debussy, Samuel Barber, Richard Strauss, och Gunnar de Frumerie.

Ida Falk Winland (f. 1982) är en av Sveriges främsta operasångerskor. Hon har framträtt på många av de stora operascenerna i Europa och haft framträdande roller på Opera National de Paris, Teatro alla Scala i Milano, och Covent Gardenoperan i London. Innevarande säsong gör hon rollen som grevinnan Almaviva i Figaros bröllop på Göteborgsoperan och rollen som Violetta i La Traviata på Stockholmsoperan.

Ida Falk Winland fick sin sång och operautbildning i England vid Royal College of Music och National Opera Studio i London. För sin insats som Adalgisa i Göteborgsoperans produktion av Norma, fick hon 2018 års Operapris, ett pris som röstats fram av Tidskriften Operas läsare. Ida har bl.a. sjungit rollen som Gilda i Rigoletto, Grevinnan i Figaros bröllop och Rosina i Barberaren i Sevilla.

Ida Falk Winland är utanför operakarriären ofta anlitad som konsert- och romanssångerska, vilket nu lidköpingspubliken nu får tillfälle att uppleva.

Magnus Svensson (f.1972) räknas idag som en av Sveriges ledande uttolkare av den klassiska pianorepertoaren och är en uppskattad sångackompanjatör. Han är sedan sju år tillbaka ansvarig för romansserien i Stockholms konserthus, dit han bjuder in en exklusiv skara artister från världens opera- och konsertscener. Närmast ligger en konsert i mars månad i Grünewaldsalen, också då samarbetar han med operasångerskan Ida Falk Winland.

Magnus Svensson är utbildad vid Musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm med bl.a. Staffan Scheja som lärare. Parallellt studerade han romansinterpretation för Geoffrey Parsons i London och solistiskt pianospel för Jan Ekier i Warszawa. Som ackompanjatör samarbetar han med en rad sångare, bl.a. Malena Ernman, Miah Persson, Karl-Magnus Fredriksson, Malin Byström och Elin Rombo.

Magnus Svensson har framträtt på de flesta större konsertscenerna i Sverige. Han har också gett konserter i USA och i många europeiska länder, särskilt i Tyskland, Frankrike och Italien. Han har också hunnit med att göra ett flertal skivinspelningar. Förutom soloinspelningar av musik av Bach, Mozart och Schumann, märks romanser av Brahms och Mahler. Magnus Svensson gör också framträdanden som solist tillsammans med bl.a. Kungliga Filharmonikerna.

Lidköpingspubliken kan räkna med en konsert i romantikens tecken med denna meriterade duo.

___________________________
Konserten i Sigfridskyrkan börjar kl. 17 och arrangör är Lidköpings konsertförening