Gå direkt till Nyheten (Åtalas för stöld ur rullande långtradare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 30 mars 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Åtalas för stöld ur rullande långtradare

Publicerad måndag, 10 februari 2020, 16:23 av Redaktionen

Sex personer av utländskt ursprung åtalades i dag i Skövde för att ha stulit ur en långtradare. De sex lyckades med vinkelslip öppna långtradarens bakdörrar och stjäla elektronik.

Så här beskriver åklagaren brottet:
– EV, CV, LV, FV, AP och CM har följt efter lastbilen från Elgigantens centrallager i Jönköping. CV har färdats ensam i en Chrysler Voyager, vilken
förberetts för att kunna transportera tillgripet gods genom att säten lyfts ur.
LV, EV, FV, CM och AP har färdats tillsammans i en Mercedes Bentz, som framförts av FV.

– Under färden från Jönköping har FV fört bilen (Mercedesen) mycket nära lastbilens bakre släp. EV och AP har då, med hjälp av LV och CM, klättrat ut genom bilens taklucka och ställt sig på bilens motorhuv. De har sedan med hjälp av en vinkelslip och en kofot brutit upp och tagit sig in i lastbilens bakre släp. Från släpet har EV och AP sedan lämnat ut/kastat ut gods.

– Innan stölden upptäcktes och avbröts tillgreps på detta sätt fyra högtalare, en TV och en del till en luftvärmepump till ett sammantaget värde om ca 77.945 kr.

Åtalet gäller nu grov stöld. De sex greps på bar gärning på väg från Jönköping till Mariestad. Ytterligare en person misstänks ha varit inblandad i stölden, men är inte åtalad nu.