Gå direkt till Nyheten (Flera hundra tog farväl av Jan Fransson)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Flera hundra tog farväl av Jan Fransson

Publicerad fredag, 07 februari 2020, 18:43 av Björn Smitterberg

Begravningen av Jan Fransson, kommundirektör, arbetskamrat, vän till många, föreningsmänniska och familjemedlem, blev en vacker föreställning i S:t Nicolai kyrka – som var fylld till sista plats. Jan Fransson hyllades tyst – inga tal hölls men raden som tog farväl genom defilering vid kistan var mycket lång.

Det var en begravningsgudstjänst med två präster, Sonja Grunselius och Karin Enerbäck som gav orden så många ville säga om Jan Fransson. Och som talade för alla med ett tack för allt han hann med, och för hans smittande entusiasm.

Den värdiga begravningen omramades av mycket musik. Christina Hedlund spelade på orglarna, Johan Stern på cello, Anders Torén på trumpet och Caroline Grunselius och Viktor Bäck sjöng flera musikstycken. Under samlingen som pågick en timme innan begravningen spelade Mikael Dalemo och Jan Lindberg.

Efter begravningsgudstjänsten möttes deltagarna av kanotklubben – där Jan Fransson var verksam sedan flera år – som stilla paddlade på älven med brinnande facklor i en stor cirkel. Och många var de MC-vänner som stod Jan Fransson nära som deltog och bildade en särskild hyllning när kistan fördes från kyrkan.

Gudstjänsten och efterföljande samling var en värdig hyllning till en fin man, saknad av så många.