Gå direkt till Nyheten (28 grader – krympt program)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 08 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

28 grader – krympt program

Publicerad fredag, 07 februari 2020, 11:14 av Björn Smitterberg

Arkiv: Sommarlovsprogrammet 2019.Sommarlovsprogrammet i Lidköping – kallat 28 grader med Framnäsbadet som ett centrum – måste krympas i år. Det är oklart hur mycket Kultur- och fritidsförvaltningen kan leta fram i sina ekonomiska gömmor för att skapa verksamhet i sommar.

– Något blir det, säger Tobias Bengtsson, chef för Kultur & Fritid. Men vi måste krympa den här verksamheten.

Det har varit ett omfattande program som skapats för ungdomar av ungdomsenheten, föreningar, museer och flera andra. Det har kunnat ske genom att staten skickat pengar för ändamålet till kommunerna. för Lidköpings kommun 400.000. Men nu är det slut på det statliga stödet. Kommunen får  själv stå för eventuell satsning.

En kommentar på “28 grader – krympt program”

 1. Alecca skriver:

  Igår fördärvade man för e-sportarna. Nu fördärvar man för f-sportarna.
  Ingen som tänker på den långsiktiga samhällsnyttan av att ungdomar kan göra något vettigt än att tutta eld på bilar och byggnader.
  Antingen är det de kalla vindarna från lågkonjunkturen vi känner eller så är det bara likgiltighet hos politikerna som med skadeglädje tycker om att sabotera för en svag grupp.
  Funderar snart att köpa ett gäng flyttlådor. Det kanske kommer behövas. I alla fall bidrar man med en sista vitamininjektion till den döende lanthandeln.

Kommentarerna är stängda