Gå direkt till Nyheten (Sänkt kommunalt stöd för Folkets Hus – första gången på 17 år)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sänkt kommunalt stöd för Folkets Hus – första gången på 17 år

Publicerad torsdag, 06 februari 2020, 18:39 av Björn Smitterberg

Kultur & Fritidsnämnden beslutade i dag ge ett ekonomiskt stöd till Folkets Hus med 300.000 kronor, och bakom beslutet stod socialdemokrater, centerpartister, kristdemokrater och miljöpartister.

Folkets Hus har begärt 450.000 kronor – en summa som beviljats i 17 år tidigare. Det har nästan varje år varit debatt om bidraget, men till slut har det blivit som ”förr” varje gång. Nu var den politiska majoriteten överens om att sänka beroende på att hela kultur- och fritidsverksamheten får sänkt budget. Moderater och Liberaler föreslog 350.000. Sverigedemokraterna deltog inte i beslutet. Det brukar vara så när det gäller Folkets Hus.

Folkets Hus kan komma att få mer, men då blir det med särskild ansökan till arrangemang.

Det kan nämnas att SISU – idrottens studieförbund – fick sina begärda 450.000 kronor.

Projektet Sportnatta kommer att leva vidare – men nu som kommunledd verksamhet. Det blir sex tillfällen i år under ungdomsverksamheten och dessa  arrangemang ska spridas över hela kommunen och inte bara koncentreras till Lidköping. Sportnatta drevs av en treårig projektgrupp inom Idrottsförbundet, men är alltså avslutat där.

Den kritik mot det nya bidragssystemet som Konståkningsklubben kommit med resulterar i att en översyn av hyresavgifterna för ishallen ska göras.