Gå direkt till Nyheten (Nya grepp för att lösa ekonomin för social verksamhet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nya grepp för att lösa ekonomin för social verksamhet

Publicerad torsdag, 06 februari 2020, 14:51 av Björn Smitterberg

Förvaltningen Social & Arbetsmarknad har i flera år gått med underskott och under 2019 ökade underskottet. Nu har kommunalrådet Jonas Sundström (S) och oppositionsrådet Rasmus Möller (M) bestämt sig för att försöka hitta en lösning som alla partier – eller åtminstone en majoritet – kan medverka i för att få en hållbar lösning, som håller över tid.

I detta ingår också att förvaltningen och dess nämnd skall skynda på arbetet med att skapa omsorg om unga i Lidköping och i egen i stället för att köpa dessa tjänster – som är dyrbara för kommunen. Det kan komma krav på en tidsgräns för detta och redan i vår vill politiker i kommunstyrelsen veta hur arbetet ska bedrivas. Detta är en av frågeställningarna som Social- och arbetsmarknadsnämnden brottas med i sitt möte i dag.

En kommentar på “Nya grepp för att lösa ekonomin för social verksamhet”

  1. rune andersson skriver:

    En inte oväntad ide från borgerligt håll, köp tjänsten från privata
    entreprenörer, det har ju visat sig vara en opålitlig tjänst när
    dessa går i konkurs, och när de får köpa hemmen till underpris

Kommentarerna är stängda