Gå direkt till Nyheten (Skärpt krav på Stadsnära Lantgården)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skärpt krav på Stadsnära Lantgården

Publicerad onsdag, 05 februari 2020, 18:56 av Björn Smitterberg

Politikerna i kommunstyrelsen avfärdade förslaget till flerårigt stöd för den föreningen och det sociala företag som driver Stadsnära Lantgården. Förslaget som förhandlats fram med Stadsnära Lantgård var att kommunen skulle bidra med drygt 500.000 kronor per år i tre år. Men en enig politikerkår var inte nöjd med det förslaget.

I stället föreslås nu att ettårigt stöd – men bara till den öppna verksamheten, pengarna får inte användas till drift av lantbruket. Öppen verksamhet regleras till ett visst antal timmar sju dagar per vecka och för detta skall det finnas vissa djur tillgängliga. Under våren måste en ny redovisning göras där den öppna verksamheten redovisas utan inblandning av lantbruksverksamheten.

Bidrag ges i år med 528.000 till öppna verksamheten, men för nästa år måste Stadsnära Lantgård komma med en ny ansökan. Beloppet då är inte bestämt. Flera politiker tycker det tagit för lång tid för Stadsnära Lantgård att uppnå en ekonomi utan att kommunen ska behöva stötta den.