Gå direkt till Nyheten (Allt var ju klart för E-sportcenters nya utveckling
Då kom kallduschen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 29 mars 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Allt var ju klart för E-sportcenters nya utveckling
Då kom kallduschen

Publicerad onsdag, 05 februari 2020, 15:18 av Björn Smitterberg

Lidköpings Dataförening som driver ett center för datasport i Sockerbruket har planer på att skapa en betydligt bredare verksamhet och har även fått stort ekonomiskt stöd av Leader Nordvästra Skaraborg i ett beslut taget i november.
I dag skulle allt firas med en presskonferens. Då kom beskedet: Ni måste vänta.

– Vi trodde allt var klart nu, säger Josefin Lidberg, initiativtagare till det nya projektet Digitalkulturcenter.

– Så trodde även jag, säger Lovisa Johansson-Hollstein som är verksamhetsledare vid Leader Nordvästra Skaraborg.
– Jag vet ju att jordbruksverket ska godkänna alla våra beslut i Leader – men i dag fick vi veta att godkännandet dröjer och det är inte ens säkert att det blir ett godkännande. Jag är lika överraskad som Josefin.

Josefin Lidberg och Lovisa Johansson-Hollsten

En orsak till tvekan hos Jordbruksverket kan vara att detta Digitalkulturcenter planeras mitt i Lidköping. Inte på landsbygden som är Leader-projektens primära mål.

– Men i detta fall handlar det bara att om att Lidköping skulle bli ett centrum – föreningar runt om i Skaraborg får använda vårt center för sin verksamhet.

Lidköpings Dataförening har skrivit kontrakt på utökade lokaler för att klara av att ta emot det ökade intresset för datakulturell verksamhet.

– Vi vill skapa möjligheter för föreningar sysslar exempelvis med att skapa spel, cosplay, poddar, skapa musik och filmer och mycket annat. Samtidigt vill vi behålla vår grundverksamhet men göra det tillsammans med en rad föreningar som är intresserade.

En förening vill exempelvis ställa servrar hos Dataföreningen men spelarna ska kunna sitta på distans och spela. Hemma exempelvis.

– Vi vill ta tillvara ungas och vuxnas skapande kreativitet, säger Josefin Lidberg.

– Just nu är vi lite osäkra hur vi ska göra – vi skulle ju börja bygga de nya lokalerna just i dag, säger Manuel Melani – styrelseledamot i Lidköpings Dataförening. Vi hoppas förstås få klartecken av Jordbruksverket också – men den här förseningen hade vi inte väntat oss.

Leader Nordvästra Skaraborg beslutade i slutet av november att ge knappt 1,2 miljoner kronor i stöd till projektet Digitalkulturcenter. Det beslutet har alltså inte godkänts av Jordbruksverket.

 

2 kommentarer på “Allt var ju klart för E-sportcenters nya utveckling
Då kom kallduschen”

  1. Alexander Forselius skriver:

    Fy vad fult gjort av Leader, att först säga att allt går och ingjuta hopp och sedan fördärva allt.

  2. Amanda skriver:

    Svenska myndigheter och regelverk är bara ute efter eliten ska jävlas och driva medborgarna till vansinne likt gamla Ceausescurumänien. Försäkringskassan driver sjuka och funktionsnedsatta till döden, Skatteverket trakassarerar företagare med de drakoniskt höga skatterna, Trafikverket ser till att folk sitter fast på tåg, Arbetsförnedringen piska upp arbetslösa och sätter dem i slavläger, A-kassan jävlas med arbetslösa, CSN reta upp studenter med hutlös lång handläggning och återkrav, Sjukvården spelar pingismatch med sina patienter, allt medan Eliten på Östermalm sitter i sin lyx likt Ceausescu i sitt palats i Bukarest.

Kommentarerna är stängda