Gå direkt till Nyheten (Sänker farten på Gamla Götenevägen)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Torsdag 09 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sänker farten på Gamla Götenevägen

Publicerad måndag, 03 februari 2020, 17:33 av Björn Smitterberg

Den gräns på 40 kilometer i timmen som gäller genom Filsbäck till Truve ska gälla delar av gatan mellan Filsbäck och Lidköping.

Det har Lidköpings kommun beslutat. Ändring från 60 kilometer i timmen kommer för att vägens landsvägskaraktär ska göras om till gatukaraktär och flera förändringar ska då göras som innebär att 40 kilometer i timmen bedöms vara högsta möjliga fart.

Det sägs också att ett argument för fartsänkningen är att färre bilister ska använda den här vägen mellan Lidköping och Källby.

Tillägg genom uppdatering: Förändringen nu gäller del av vägsträckan. På längre sikt är hela gatusträckan tänkt att förändras.

 

25 kommentarer på “Sänker farten på Gamla Götenevägen”

 1. Lidköpingsbo skriver:

  Värdelöst!

 2. Watchingeye skriver:

  Vore ju intressant att få nån förklaring på vad ”förändring till gatukaraktär” innebär. Är det nåt man överhuvudtaget ska lägga pengar på när ekonomin sägs knaka i fogarna?
  Helt orealistiskt att tro att bilister ska hålla max 40 på denna sträcka och det är ju beslutsfattarna fullt medvetna om, fast de bor troligen inte åt det hållet.

 3. Ove Nordström skriver:

  Kommer väl sluta som gångfartsgata innan kommunen är nöjd?

 4. Ronson skriver:

  Kanske dags att kalla in tidigare trafikingenjör, han kan väl göra om vägen över Kartåsen på samma sätt som han ritade sitt eget kommunmonument slalomvägen, ja Wennerbergsvägen alltså!!!

 5. Conny johansspn skriver:

  Nu har kommunen tappat all sans. Så lågt och vilka ligger bakom beslutet?
  Bussarna kommer inte att köra denna väg längre.

 6. Kjell skriver:

  Hoppas Filsbäcksborna är nöjda o att det blir fartkontroller ofta.
  Tror inte många kommer hålla 40 ens av er.
  Dessutom har kommunen stängt av finaste rastplatsen för chaufförer , bedrövkigt!

 7. M.Söderlund skriver:

  Vilket skämt! Har dom helt tappat det på kommunen,dom är ju snart i samma klass som ”tomtarna” i Rosenbad.

 8. Mikael skriver:

  Det är ingen idé att sänka hastigheter ytterligare. Det är cirka 10 procent som håller max 60 kilometer i timman i nuläget. 90 procent kör alltså för fort fram till filsbäck. Det är inte bara personbilar utan de flesta lastbilar och taxibilar som håller för hög hastighet. Vad gäller kommunens renhållningsbilar som ska till och från kartåsens återvinningscentral är det 100 procent som kör över tillåten hastighet, med råge. I filsbäck blir man ofta omkörd vid dubbla spärrlinjer om man håller 40, som är maximalt tillåtna hastighet. Det finns bara ett sätt att lösa detta och det är man gör hastighetskontroller dagligen.

 9. Johan skriver:

  Vore kanske lika bra att bara behålla cyckelvägen👍

 10. Ch Johansson skriver:

  Vi får då genom att hålla 60 km nya vägen för att protestera mot kommunen, Att hålla 60 km på en 100 väg kan inte var brottsligt.
  Då måste vägverket göra något.

 11. Carolina skriver:

  Så jag som bor i Källby ska alltså vara ”tvingad” att köra en omväg, nya 44:an? Tänk om tänk rätt!

 12. Carolina skriver:

  Dessutom, som någon kommenterar artikeln om sänkt hastighet på Askeslätt, hur kommer det sig att det kan vara 60 vid Margretelund i så fall?

 13. Föredettafilsbäcksbo skriver:

  Snart åker cyklarna förbi en på cykelvägen bredvid.. Helt galet hur man kan sänka en såpass bred och bra väg, frågan är vad dom som bestämmer detta håller på med.. Barnsligt!
  Förbjud tung trafik efter soptippen istället från ett visst klockslag för att slippa yrkestrafiken igenom det ”tätbebyggda”

 14. Patrik skriver:

  Tortyr att sitta på buss där emellan. Nu är det nog och avgaserna kommer flöda från min bil istället för kommer aldrig komma i tid till jobbet annars :)

 15. Jojo skriver:

  Gräv av skiten så kan gnällspikarna i Filsbäck åka till Källby och ta nya 44an till Lidköping som alla andra.

 16. BR skriver:

  En riktig godbit för ansvariga att hantera. Rak fin väg, cykel-/gångbana separerad, busstrafik, arbetspendling mellan Lidköping/Källby-Dafgårds/Götene o omvänt. Golfare till banan i Truve. Trafik till återvinning-/flisdepåni.
  Hoppas någon tänker till!

 17. Enfamiljifilsbäck skriver:

  Tror inte att detta var vad vi Filsbäcksbor ville, fritids läggs ner & nu ska man krypa fram till stan! Förstår att det är ett enklare beslut för kommunen att sänka hastigheten till 40km/h som inte kräver mer än några skyltar… Få bort trafiken från Källby istället & förhindra hastigheter över 60km/h med fartgupp och hinder. Förbjud även tunga fordons genomfart i Filsbäck. Gatukaraktär? Nä! Lägg pengarna på något annat!

 18. Mike skriver:

  Varför ska filsbäcksborna både få kakan och äta den? De vill inte ha någon trafik genom samhället men de vill ha kvar en ”egen” väg till stan. Gräv av vägen vid infarten till kartåstippen så får ALLA åka den nya vägen. Även de som bor i filsbäck!

 19. Jim_ljung skriver:

  Apil April ? eller ?

 20. Johan skriver:

  Grattis till alla er som bor i Filsbäck. Det är väl det här ni ville ha med er kampanj för mindre trafikmängd :)

 21. Arne S skriver:

  Faktum kvarstår… Kommunen har byggt en väg för tiotals miljoner som ingen behöver. Nu försöker man tvinga folk att åka flera kilometer längre för att köra på denna nya väg. En fullständig katastrof.

 22. Pendlare skriver:

  Varför är alla så jävla gnälliga över att ta nya vägen!? Knappt någon omväg och går betydligt fortare. Bor längs gamla vägen och jag pendlar till jobbet och är lättare idag att komma ut än att stå och vänta 5-10 min för att kunna komma ut på vägen. Men att folk skall va så jävla trilska och åka gamla när en ny fin motorväg finns gör en förbannad! Drabbar ju bara en annan nu. Kommer ju fasen aldrig komma fram tack vare dem som kör geneom Filsbäck. Hade gärna åkt den nya vägen om jag ej bott där jag bor! Så sluta gnäll med er och kör nya vägen!!

 23. Nisse skriver:

  Håller med dig Pendlare – jag har inte varit inne i Filsbäck sen den nya sträckan öppnade, men problemet med svenskar är att de likt japaner gillar att köa…

 24. Jim_Ljung skriver:

  ”Pendlare” klart att det går lika fort, men det beror ju främst på att hastigheten på gamla vägen är sänkt till joggar hastighet.
  sen tycker jag att du borde respektera att folk har en egen vilja.
  vill man åka den närmaste vägen till och från en plats borde man väl få göra det, eller?
  det är skitbra att hastigheten är låg genom Filsbäck. Gärna med kamera. Men som någon tidigare skrev så finns det sträckor inne i Lidköping som har sträckor som det istället borde samlar Pc:
  När omotiveraded skyltningar sitter uppe så blir följden att folk blir förbannade och skiter i dom.

 25. Erik Andersson skriver:

  Svar till Carolina i Källby.
  Om du inte vill köra en omväg så föreslår jag att du håller gällande hastighetsbegränsningar. Om du däremot kör omvägen så går det ca 5 min snabbare att komma till Källby, men det är en omväg – ca 700 m längre. Detta förutsätter dock att man håller gällande hastighetsbegränsningar.

Kommentarerna är stängda