Gå direkt till Nyheten (Insändare: Bygg inte om torget!)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 28 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Insändare: Bygg inte om torget!

Publicerad måndag, 03 februari 2020, 12:28 av Insändare

En sedan ett par år planerad om byggnad av Nya Stadens torg, med ett tydligare gångstråk mellan Skaragatan via Torgbron och Nya Stadens torg till Stenportsgatan har väckt reaktion.

För mig en fullständigt vansinnig idé. Torget ska inte göras om. Torget är inte platsen för mer omdanande av det offentliga rummet.

Vi har skaffat oss klåfingriga tjänstemän utan förståelse för vår stad. Vi verkar ha hela politiker som inte vågar sätta ner foten utan hellre böjer på ryggen.

Räcker det inte med kärnkraftverket ni smög fram mitt i julruschen, säkert i tron att ingen skulle märka det.

Jörgen Larsson

17 kommentarer på “Insändare: Bygg inte om torget!”

 1. Ronson skriver:

  Nu kan ju äntligen alla gammelbevarare glädja sig åt att kommunen går dom till mötes.
  Mitten på förra seklet gick förlängningen av Stenportsgatan rakt över torget, exakt där det nya stråket skall iordningställas.
  Blir ju nästan som det var på den tiden som många önskar tillbaka, ja till och med gatubelysningen känns rätt.
  Blir bra det här!

 2. Åsa Heed skriver:

  Den stora frågan är väl också om de ska lägga in värmeslingor i marken under dessa släta granitskivor!? Om de inte gör det kommer det att bli ett flertal lårbensbrott och andra halkrelaterade skador. Gå eller cykla över torgbron en frostig dag så blir ni alla varse om denna blixthalka det blir på dessa plattor.

 3. Zäta skriver:

  Instämmer, helt vansinnigt att förstöra torget. Ett torg ska vara just ett torg, inget annat.

 4. Åke carlsson skriver:

  Kärnkraftverket på torget i Lidköping
  Den so m har godkänt detta måste vara mindre vetande
  Samma gäller den markerade ( gatan ) över torget , man kunde låtit gatan vara som den var på 50-talet nu försöker man återskapa det gamla ,Men värst är nog kärnkraftveŕket i alla fall Åke carlsson

 5. Bruno skriver:

  Har man så gott om pengar så finns det angelägnare förbättringar att göra,t ex trottoarerna längs Mellbygatan. För att nu inte tala om att det finns cykel/gångbanor i Ulriksdal som är i ett bedrövligt skick. Faktiskt farliga på en del ställen.

 6. redaktionen skriver:

  Inlagt av redaktionen på begäran:
  Håller med. Bättre att lägga pengarne på dränering så man kan gå på torget vid regn.
  Nya lyktstolpar onödig sponsring av tidigare kommunanställd.
  Bunkern bör anpassas till övriga byggnader på torget med rödmålade bräder och passande tak.
  Trots miljonunderskott slutar kommunen inte att förvåna.
  Arne Mårtensson

 7. Poppis skriver:

  Det är bra med förnyelse. Gamla utslitna plattor och dålig dränering idag.Det bästa blir ny belysning. Skulle vart gjort för länge sedan men de pengarna försvann i Ullersundet. Fast nej till billiga kinesiska granitplattor av dålig kvalitet och väldigt hala som sagts.

 8. Lars skriver:

  Det borde väl vara Lidköpingsborna själva som ska bestämma över, i detta fall, torget, och dess utformning. Tjänstemän som inte är Lidköpingsbor från barnsben har sannolikt icke samma känsla för staden som de flesta av oss som har en lång relation till staden. Klåfingerpellarna kan vi betacka oss för. Varför inte låta kommunens invånare få bestämma hur vårt torg ska se ut!? Några ”minnesmärke” över tokiga tjänstemän är vi inte intresserade av.
  Lasse på berget.

 9. Ove Nordström skriver:

  Tillåt enbart häst och vagn runt torget så blir miljöpartisterna nöjda också! :-D

 10. Robert Börjeson skriver:

  En fantastiskt bra idé! Ni som är emot en tillgänglighetsanpassning av torget borde fundera på varför? Det finns en grupp människor som är tvingade att använda rullator och rullstol, dit hör jag.

  Vi välkomnar detta förslag. Det skulle underlätta vår vardag väldigt mycket. Så innan man ropar ut sitt motstånd behöver man kanske tänka lite längre än vad näsan räcker?

  Robert Börjeson

 11. Tessan skriver:

  Varför förstöra en av Lidköpings vackra stoltheter?
  Det gamla som finns kvar i staden borde så förvaras.
  Tänk hur mycket som har blivit rivet och borttaget i staden.
  Detta är något som vi borde veta bättre av och därför bevara staden med stolthet.
  Detta är ett arv som vi måste förvalta.
  Är det väl gjort så får man aldrig tillbaka det.
  Finns det ingen politiker som värnar om vår vackra gamla stadsbild.
  Vad blir nästa idiotiska rivning ?
  Att förstöra torget på det sättet ni gör just nu är en stor sorg att se.
  Från en mycket besviken invånare.

 12. Jonas skriver:

  Varför inte informera och visa vad ni ska göra innan ni tex bygger en jätteful grå transformatorstation samt dräneringsanläggning mitt på torget? Lägg ut lite förslag och skisser först och lyssna på folk innan. Tycker personligen att det var fel placering på transformatorstationen. Borde lagts längst bort vid lidan och rörstrandsbron. Träden runt torget är väldigt fula och man borde ta ner varannat träd och låta dem växa upp. Då ser man fasaderna igen och man kan odla en häck så man slipper se bilarna på parkeringen och ramar in torget.

 13. Henke skriver:

  Tillgänglighetsanpassa torget??? Torget är ju helt platt och väldigt tillgängligt i min mening både för gående och cyklister. Att man prioriterar detta med en rejäl bakomliggande investering är helt galet enligt mej och många andra. Det finns så många andra ställen vi kan placera skatta pengar på som tex. Skaragatan som måste vara den fulaste av alla gator i Västsverige.. eller varför inte lägga pengarna på vården och BUP?? ja det finns många saker man kan prioritera framför att göra om torgets underlag, men belysningen tycker jag är bra om man förstärker.

 14. Nisse skriver:

  Det är ju bara att läsa åsikterna ovan från väl insatta, ursprungliga Lidköpingsbor för att inse att inte en ni är överens – handlar ju bara om massa enskilda åsikter utan någon som helst förankring till att vi numer skriver 2020.

  Enklast vore väl att bara lämna över ansvaret för torget till hembyggdsföreningen, så kan de förvandla området till ett museum…

 15. Ove Nordström skriver:

  Lägg röd sten på torget och döp det till ”Röda torget”!

 16. Jim_ljung skriver:

  Precis Nisse! Då skulle en förening med intresse för Lidköping o känsla för våran hembygd, få vara med innan heltokiga beslut togs.
  Bra förslag faktiskt !
  Kul att se folk med sunda åsikter. ;-)

 17. Anders skriver:

  Jag håller med Ove! Röd sten på torget. Visa att vi tillhör Västra Götaland. Använd kinnekullemarmor så blir det rött och lokalt.

Kommentarerna är stängda