Gå direkt till Nyheten (Mycket musik i Lidköpingskyrkor)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 oktober 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Mycket musik i Lidköpingskyrkor

Publicerad onsdag, 29 januari 2020, 07:42 av - Inskickat material

Barnkör framför Fia med knuff en av programpunkterna.

På lördag inleds helgen i S:t Nicolai kyrka med Toner under Valven där församlingens äldre barnkör, Diskantkören, framför Jakob Skarries musikal Fia med knuff under ledning av Christina Hedlund.


Det är barn mellan nio och tolv år som sjunger och agerar och musikalen ger fördjupningar i vad som är viktigt i livet. Frågor som huruvida olikheter behövs och hur viktigt det är att samarbeta ställs och debatteras. Josefin Creutzer ackompanjerar på pianot.

I söndagens gudstjänst medverkar S:t Nicolai kyrkokör i sånger på ljustema av Jerker Leijon. Kyrkoherde Karin Enerbäck leder gudstjänsten och kören sjunger sånger som Sång till ljuset, Jag är världens ljus samt Symeons lovsång. Emil Persson och Christina Hedlund samarbetar i körledning,  ackompanjemang samt i orgelspel.

De yngre barnen sjunger i Mariakyrkans gudstjänst på söndagskvällen. Gudstjänsten leds av Karolina Hedlund Carlsson. Då är det de yngre barnen mellan sex och åtta år som medverkar, allt under ledning av Christina Hedlund och Josefin Creutzer.